06-DSCN8154

Kalfsvlees van Verhildersum

Inschrijven tot 5 oktober

Kalfsvlees van Verhildersum

Inschrijven kan tot 5 oktober

Kalfsvlees van Verhildersum is een echte aanrader voor de liefhebber! Sinds 1996 levert Verhildersum aan een grote groep fijnproevers vlees van Groninger blaarkop en Lakenvelder kalveren die geweid hebben op het landgoed van de borg. De aangeboden dieren zijn medio april van dit jaar geboren en gaan zo snel mogelijk met hun moeders mee naar buiten. Daar groeien ze in vrijheid op met moedermelk en gras. Aan het eind van de weideperiode vindt een selectie plaats van de kalveren die voor de fokkerij worden aangehouden, de rest wordt geslacht door slagerij Kamps uit Winsum. De slager maakt het vlees klaar zodat u het kunt invriezen. 

Dit jaar is er nog ruimte voor enkele extra afnemers van kalfsvlees. Heeft u interesse?
Neemt u dan contact op met 
Mw. H. Verboom 0595-572066 of
Mw. I. Kotter 06-22098780.

Op 5 oktober sluit de inschrijving en op = op, dus wees er snel bij.

Op de weilanden van Verhildersum worden geen kunstmest of gewasbeschermingsmiddelen toegepast. De koeien krijgen geen krachtvoer, ook niet als ze op stal staan. Geneesmiddelen worden alleen toegediend als daar een dwingende reden voor is. Veilig vlees dus

  

Hoe gaat de verdeling van het kalfsvlees van Verhildersum in zijn werk?
De gang van zaken is als volgt: u meldt zich telefonisch aan bij een van de hierboven genoemde dames. U tekent bij hen in voor een kwart, half, driekwart of een heel kalf. In de praktijk komt dit neer op ongeveer 35/45 kilo slachtgewicht (kwart), 70/80 kilo slachtgewicht (half), 150/170 kilo slachtgewicht (heel). De slager verdeelt de porties evenredig over de afnemers. Elke klant krijgt zo zijn part, dus van het malste biefstuk, dikke en dunne lende lappen, stoofvlees, poelet, tot gehakt en (deels) orgaanvlees.

Vleespakketten worden niet geleverd. Bij de slager kunnen enkele wensen kenbaar gemaakt worden m.b.t. uitsnijden (bv wel of geen rollades of orgaanvlees). Bij het afhalen van uw deel bij slager Kamps betaalt u aan hem de kosten van het slachten en het diepvries klaar maken (ongeveer €6,- per kg geslacht gewicht, let op dat is het gewicht inclusief slachtafval). Daarna volgt een rekening van Verhildersum op basis van het aantal kilo’s geslacht gewicht (€ 5,50 per kilo, dus in totaal betaalt u ongeveer 12,- per Kg schoongemaakt vlees). U krijgt het vlees van de slager overzichtelijk aangeboden: koel en niet ingevroren, zodat u zelf porties kunt maken voor uw diepvriezer.

Print Email Pinterest Linkedin Twitter Facebook