Welkom bij Landgoed Borg Verhildersum

EGELTJES, PANNENKOEKJES EN HERSTSTUKJES MAKEN OP VERHILDERSUM

Veel activiteiten voor oktober kindermaand!

Kom knutselen met fietsbanden, papier of vilt. Stempel je eigen tas met verschillende soorten groenten of bak je eigen pannenkoekjes. Of ontdek het verhaal van de borg met de speurtocht. Want Oktober is weer Kindermaand! Iedere zaterdag en zondag in oktober is er vanaf half twee heel veel te doen voor kinderen op Landgoed Borg Verhildersum te Leens. En woensdag 15 oktober in de herfstvakantie is er een speciale workshop voor kinderen en hun (groot)ouders. Kom je ook spelen?

Op woensdag 15 oktober is er een workshop Kaboutertjes maken van Wol vilt voor kinderen en ouders. De workshop wordt gegeven door Priegelgoud uit Zeist en begint om 13.15 en nogmaals om 15.15 uur. Maak kleurrijke kleine kabouters voor een sfeervol herfsttafereel. Geef u van te voren op om zeker te zijn van een plaatsje. Er zijn aan deze workshop extra kosten verbonden.

zaterdag 4 okt egeltjes maken
zondag 5 okt knutselen
zaterdag 11 okt tassen stempelen
zondag 12 okt knutselen
woensdag 15 okt Wolvilt workshop
zaterdag 18 okt Pompoenen uithollen en Streekmarkt
zaterdag 19 okt knutselen
zaterdag 25 okt Placemats maken en Theater in de Borg
zondag 26 okt knutselen

 

Ruwe diamant op het Hoogeland

Beleef al dwalend over het Landgoed, de vele facetten van de Groninger geschiedenis en ontdek Landgoed Borg Verhildersum

Verhildersum is een belangrijke schakel tussen het heden en het verleden van de regio. Het Landgoed vertelt het verhaal van de adel in relatie tot de boerenstand en de arbeiders, het verhaal van bloeien en verwelken, van zaaien en oogsten, van eb en vloed. Kortom: het verhaal van de cyclus van het leven. Het museum is van 29 maart t/m 1 november 2014 zes dagen per week geopend,van dinsdag t/m zondag, van 10.30 tot 17.00 uur. Ook op Tweede Paasdag bent u van harte welkom. Grand Cafe 't Schathuys is eveneens van dinsdag t/m zondag geopend, vanaf 10.30 uur en in de weekenden ook voor diner (wel graag reserveren). Het hele jaar door vindt op elke derde zaterdag van de maand de Streekmarkt plaats bij de Museumboerderij.

Op Landgoed Verhildersum ontdekt u niet alleen hoe interessant, rijk en smaakvol het plattelandse leven was, maar ook hoe interessant, rijk en smaakvol het plattelandse leven vandaag de dag nog is. Het Landgoed, gloedvol middelpunt van de gemeente De Marne, vertelt het verhaal van een beloftevolle en vernieuwingsgezinde regio die onnoemelijk veel appetizers, hoofdgerechten en toetjes te bieden heeft. En voor wie er eenmaal van geproefd heeft, smaakt het gebied als vanzelfsprekend naar meer.

Vrijwilligers

Verhildersum draait voor een groot deel op vrijwilligers uit de hele regio. Op dit moment zijn het er circa 150.  Maar het Landgoed heeft meer vrijwilligers nodig: gastvrouwen en -heren in de Borg, de Museumboerderij en in de Museumwinkel; rondleiders; mensen voor de verzorging van het vee en het onderhoud van de Boomgaard. Ook zijn er mensen nodig voor de registratie van museale objecten, de textielcollectie en verschillende onderhoudswerkzaamheden o.a. het maken van hekken en vitrines. Daarnaast hebben wij ook vrijwilligers nodig voor ons akkerbouwprogramma. Vrijwilligerswerk op Landgoed Borg Verhildersum is leuk en gevarieerd!