Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
banner_achtergrond

Bezoekersinfo

Vind hier alle bezoekersinformatie van openingstijden, prijzen, adres en
nog veel meer...

banner_achtergrond

Agenda 2017

Naast de verschillende exposities kunt u volop genieten van de Borg, met een 19e eeuwse inrichting.

banner_achtergrond

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuws.
Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Rauer Diamant auf dem Hoogeland

Erleben Sie bei einem Spaziergang über das Landgut die vielen Gesichter der Groninger Vergangenheit und entdecken Sie dabei das Landgut Borg Verhildersum.

Verhildersum verbindet das heutige Leben in der Region mit deren früheren Zeiten. Das Landgut erzählt auf lebendige Weise die Geschichte vom Adel im Verhältnis zu den Bauern und Arbeitern, die Geschichte vom Blühen und Verwelken, vom Säen und Ernten, von Ebbe und Flut. Kurzum: die Geschichte vom Zyklus des Lebens. Das Museum ist von Anfang April bis Ende Oktober an sechs Tagen in der Woche geöffnet, jeweils von Dienstag bis Sonntag, 10:30 bis 17:00 Uhr. Auch am Ostermontag sind Sie herzlich willkommen.

Auf Landgut Verhildersum entdecken Sie nicht nur, wie interessant, reich und geschmackvoll das Landleben früher war, sondern auch, wie interessant, reich und geschmackvoll das Landleben heutzutage noch ist. Das Landgut, beeindruckender Mittelpunkt der Gemeinde De Marne, erzählt die Geschichte einer vielversprechenden, innovationsorientierten Region, die zahlreiche Vorspeisen, Hauptgerichte und Desserts zu bieten hat. Und wer einmal auf den Geschmack gekommen ist, probiert gerne mehr von diesem Gebiet.

Geschäftszeiten Borg, Kutschenhaus, Bauernhof, Arbeiter:
3 April t / m 30 Oktober 2015 Dienstag / Sonntag 10.30 Uhr-17: 00 PM
't Schathuys: Dienstag / Sonntag, 11.00 bis 17.00 Uhr, siehe auch www.schathuys.nl

Streekmarkt:
jeden 3e Samstag im Monat von 10.00 bis 16.00 Uhr

Bürozeiten:
Dienstag / Freitag von 9.00 bis 16.00 Uhr

 

 

Verhildersum ist von April bis Oktober von Dienstag bis Sonntag Öffnungs
Auch offen am Ostermontag und Pfingstmontag.
Königstag 27 april geschlossen.
Das Restaurant und Shop sind auch ohne Eintrittskarte zugänglich

Onze leden
ondag 23 april speelt Tatsiana Khaleva, Minsk (Wit Rusland) een klavecimbelrecital

Op zondagmiddag 23 april a.s. speelt Tasiana Khaleva een klavecimbelrecital in de museumboerderij, met muziek
van O. Gibbons, J. Frescobaldi, A. della Ciaja, J.S. Bach, J.-H. d’Anglebert en J. Duphly.
Aanvang concert 15.30 uur
Entree € 10,00, incl. bezoek expositie ‘Wereldlijke macht, Kerkelijke pracht’ in de museumboerderij.
In de pauze is koffie, thee, fris verkrijgbaar.
Aanmelden via info@verhildersum.nl of tel. 0595-571430

 

lees meer

Edzard komt thuis

Edzard van Starkenborgh terug op Verhildersum!!

Het portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) van de hand van Martinus van Grevenbroeck hangt straks weer in volle glorie in de Borg Verhildersum. Het bestuur van Landgoed Verhildersum Leens heeft kans gezien om het schilderij te bemachtigen op de veiling van veilinghuis Sotheby’s in Londen afgelopen woensdag.

 

Lees meer

 

Laat Edzard thuiskomen!

Help Verhildersum om Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) weer naar huis te halen.

Op 3 mei wordt een bijzonder portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh geveild bij Sotheby’s in Londen.

Het bestuur van Verhildersum wil het portret graag voor Verhildersum verwerven en probeert daarvoor op korte termijn (vóór 3 mei) de benodigde middelen te verkrijgen.
Een aantal financiële toezeggingen zijn inmiddels ontvangen, o.a. van de Vereniging Rembrandt.

We starten daarom een crowdfunding actie. We vragen u een financiële bijdrage te leveren aan de aankoop van het schilderij door, onder voorbehoud van daadwerkelijke aankoop van het schilderij, een toezegging te doen van een door u gekozen bedrag via het toezeggingsformulier.

Lees meer


Nieuwsbericht

 

Amateurkunstenaars, opgelet!

AMATEURKUNSTEXPOSITIE  ‘VERBORGEN SCHATTEN’

Amateurkunstenaars, opgelet!

Ook dit jaar organiseert Landgoed Verhildersum Leens een amateurkunstexpositie. Deze keer is het thema ‘Verborgen Schatten’.  Amateurkunstenaars uit de regio krijgen de kans hun kunstwerken te tonen voor een uitgebreid publiek.

Wilt u graag meer weten? Neem dan contact op met Landgoed Verhildersum, 0595-571430 of via

info@verhildersum.nl en vraag een aanmeldingsformulier.

U kunt zich aanmelden tot 14 augustus 2017. De ruimte is beperkt, dus meld u tijdig aan.


lees meer

Excursie langs Groninger Adel, kerken en orgels

Excursie in het kader van de Expositie op de Borg Verhildersum  over de verbinding van de Groninger Adel, de kerken en de orgels.


Op woensdag  5 juli 2017 organiseert de Stichting Hinszorgel in samenwerking met de Borg Verhildersum een excursie langs de borgen Menkemaborg en Verhildersum waar de orgels in de borgen worden gedemonstreerd. Daarnaast wordt het  Arp Schnitger orgel in de Jacobikerk van Uithuizen gedemonstreerd en de orgels in de Petruskerk van Leens waaronder het beroemde Hinszorgel.


Sietze de Vries, artistiek leider van de Stichting Hinszorgel Leens zal de excursie leiden.

lees verder

Tentoonstellingen Landgoed Verhildersum

Vanaf 26 maart is Landgoed Verhildersum Leens weer open voor het publiek. En deze keer is er een heel bijzondere tentoonstelling te zien: ‘Verborgen Rijkdom: Wereldlijke macht, Kerkelijke pracht’. In deze expositie, in samenwerking met Stichting Hinszorgel Leens, wordt het verhaal verteld van de kostbare inventaris van de Groninger kerken, kloosters en borgen.


lees meer

Cursus snoeien van fruitbomen

15 april STREEKMARKT VERHILDERSUM in Leens

Komende zaterdag kun je weer terecht voor super lekkere geitenkaasjes van Doetie, de aromatische kruiden van Alma, geurig vers brood van van Esch en nog veel meer heerlijks.

Voor de kinderen is er 's middags schminken, Dorien en Dirkje laten zien hoe je zelf advocaat maakt en uiteraard duimen we heel hard voor een lekker zonnetje. En als je er dan toch bent is het een mooie wandeling van de markt over de landerijen naar de Borg en d...e tuin.

Entree Streekmarkt en parkeren is gratis. Zaterdag 15 april van 10.00 tot 16.00 uur, Dijkstilsterweg 4 in Leens.
lees meer

Ontdek Gronings Erfgoud tijdens speciale rondleidingen

Ontdek dit Gronings Erfgoed tijdens speciale rondleidingen op zaterdag 8 april. De rondleidingen starten om 13.30 en 15.30 uur bij het Koetshuis. Er zijn telkens twee groepen, waaraan maximaal 15 personen per groep kunnen deelnemen. U kunt gratis deelnemen als u in het bezit bent van een geldig entreebewijs.

 

 

 

 

lees meer

Nieuws

Dag van het kasteel

5 juni 2017: Dag van het Kasteel  Dit jaar doet Landgoed Verhildersum Leens weer mee aan de Dag van het Kasteel.  Het thema ‘Rondom Kasteel en Buitenplaats’ is Verhildersum op het lijf geschreven. U kunt deelnemen aan speciale rondleidingen die gegeven worden door de ‘borgbewoners’ en het pas teruggehaalde portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh bewonderen.

Edzard is weer thuis

Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) is feestelijk verwelkomd op Verhildersum. De officiële overhandiging  van het schilderij door dhr. Van den Hende aan de voorzitter van het bestuur van Verhildersum heeft op 26 mei plaatsgevonden.

Wonen en Leven met Textiel

Wonen en Leven met Textiel

Een weekend waarin textiel in de breedste zin centraal staat

Landgoed Verhildersum Leens

27 & 28 mei 2017, 10.30-17.00 uur

Tijdens dit weekend staat textiel  centraal, van woontextiel tot kleding, maar ook  handwerktechnieken. Van historisch textiel tot de nieuwste mode. Om te zien, te ervaren, te leren, te voelen en te kopen. Een inspirerend weekend waar enthousiaste mensen laten zien wat hen bezig houdt en hoe u deze nieuwe ideeën kunt vormgeven en integreren in uw huis. Textiel loopt als een rode draad over het landgoed, zowel letterlijk als figuurlijk. En niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen zijn speciale activiteiten georganiseerd.

PrintEmailPinterestLinkedinTwitterFacebook