Verhildersum_web_slider_09

Landgoed Verhildersum

Eddy Roos


.

.

Eddy Roos

Beelden van Eddy Roos in de tuin van Verhildersum
Verspreid in de tuin staan bronzen beelden van Eddy Roos tentoongesteld. De kunstenaar ontwerpt zijn beelden vanuit de visie dat beelden en hun omgeving in relatie tot elkaar staan. De bronzen vrouwenfiguren passen conceptueel en ruimtelijk in de architectuur van de tuin. 


Museum Eddy Roos

Op het rustieke Hogeland van Groningen, in Uithuizen, heeft de beeldhouwer Eddy Roos een museum met een permanente tentoonstelling van sculpturen, tekeningen en grafisch werk. Het museum is in de maanden mei t/m oktober op zaterdag en zondag te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur. Op vertoon van uw toegangskaartje van Landgoed Verhildersum is de toegang gratis.


In september 2016 begint een serie masterclasses door Eddy Roos en gastdocenten gegeven in figuratief beeldhouwen. Meer informatie op masterclass Eddy Roos.

Onze leden
Edzard komt thuis

Edzard van Starkenborgh terug op Verhildersum!!

Het portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) van de hand van Martinus van Grevenbroeck hangt straks weer in volle glorie in de Borg Verhildersum. Het bestuur van Landgoed Verhildersum Leens heeft kans gezien om het schilderij te bemachtigen op de veiling van veilinghuis Sotheby’s in Londen afgelopen woensdag.

 

Lees meer

 

Amateurkunstenaars, opgelet!

AMATEURKUNSTEXPOSITIE  ‘VERBORGEN SCHATTEN’

Amateurkunstenaars, opgelet!

Ook dit jaar organiseert Landgoed Verhildersum Leens een amateurkunstexpositie. Deze keer is het thema ‘Verborgen Schatten’.  Amateurkunstenaars uit de regio krijgen de kans hun kunstwerken te tonen voor een uitgebreid publiek.

Wilt u graag meer weten? Neem dan contact op met Landgoed Verhildersum, 0595-571430 of via

info@verhildersum.nl en vraag een aanmeldingsformulier.

U kunt zich aanmelden tot 14 augustus 2017. De ruimte is beperkt, dus meld u tijdig aan.


lees meer

Excursie langs Groninger Adel, kerken en orgels

Excursie in het kader van de Expositie op de Borg Verhildersum  over de verbinding van de Groninger Adel, de kerken en de orgels.


Op woensdag  5 juli 2017 organiseert de Stichting Hinszorgel in samenwerking met de Borg Verhildersum een excursie langs de borgen Menkemaborg en Verhildersum waar de orgels in de borgen worden gedemonstreerd. Daarnaast wordt het  Arp Schnitger orgel in de Jacobikerk van Uithuizen gedemonstreerd en de orgels in de Petruskerk van Leens waaronder het beroemde Hinszorgel.


Sietze de Vries, artistiek leider van de Stichting Hinszorgel Leens zal de excursie leiden.

lees verder

PrintEmailPinterestLinkedinTwitterFacebook