Verhildersum_web_slider_09

Landgoed Verhildersum

Eddy Roos


.

.

Eddy Roos

Beelden van Eddy Roos in de tuin van Verhildersum
Verspreid in de tuin staan bronzen beelden van Eddy Roos tentoongesteld. De kunstenaar ontwerpt zijn beelden vanuit de visie dat beelden en hun omgeving in relatie tot elkaar staan. De bronzen vrouwenfiguren passen conceptueel en ruimtelijk in de architectuur van de tuin. 


Museum Eddy Roos

Op het rustieke Hogeland van Groningen, in Uithuizen, heeft de beeldhouwer Eddy Roos een museum met een permanente tentoonstelling van sculpturen, tekeningen en grafisch werk. Het museum is in de maanden mei t/m oktober op zaterdag en zondag te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur. Op vertoon van uw toegangskaartje van Landgoed Verhildersum is de toegang gratis.


In september 2016 begint een serie masterclasses door Eddy Roos en gastdocenten gegeven in figuratief beeldhouwen. Meer informatie op masterclass Eddy Roos.

Onze leden
Kinderkunstproject

In het kader van de tentoonstelling: “Wereldlijke macht, kerkelijke pracht” zijn scholen uit de gemeente de Marne en scholen uit Duitsland uitgenodigd om windorgels te bouwen van regenpijpen of waterorgels van petflessen en/of damwandplanken te beschilderen.
Aan dit kinderkunstproject, onder leiding van Nanny ter Wiel, hebben kinderen en leerkrachten van basisscholen uit de gemeente Loppersum, de gemeente De Marne en uit de gemeente Krummhörn/Duitsland met veel plezier gewerkt. Het zijn stuk voor stuk prachten kunstobjecten geworden.
Dit alles onder het motto: “Betrek de jeugd vroegtijdig bij kunst en muziek”. Zij zijn namelijk de toekomstige kunstliefhebbers, concert-, galerie- en museumbezoekers.

 

Lees meer

Tentoonstelling Boerderij in beeld

Foto-expositie Boerderij in Beeld in Verhildersum

‘De buitenkant van de boerderij weerspiegelt de binnenkant van de bewoners’

Hoe verhoudt de architectuur, de ‘buitenkant’, van een boerderij zich tot het landschap? En hoe heeft het veranderd gebruik  van de boerderij zijn weerslag op de ruimtelijke kwaliteit in Groningen? Boerderij in Beeld vroeg fotografen Marieke Kijk in de Vegte en Harry Cock dit in beeld vast te leggen. De resultaten van deze exercitie zijn vanaf 8 september te zien in Verhildersum.

 

Lees meer....

Tentoonstellingen Landgoed Verhildersum

Vanaf 26 maart is Landgoed Verhildersum Leens weer open voor het publiek. En deze keer is er een heel bijzondere tentoonstelling te zien: ‘Verborgen Rijkdom: Wereldlijke macht, Kerkelijke pracht’. In deze expositie, in samenwerking met Stichting Hinszorgel Leens, wordt het verhaal verteld van de kostbare inventaris van de Groninger kerken, kloosters en borgen.


lees meer

PrintEmailPinterestLinkedinTwitterFacebook