home_hero

Landgoed Verhildersum

Nieuws

Nieuws

Vrijwilligers voor beheer boomgaard

Het landgoed Verhildersum heeft een prachtige boomgaard met een unieke collectie van 135 verschillende hoogstam fruitboomrassen.

Het beheer wordt verzorgd door een werkgroep met enthousiaste vrijwilligers.

De werkzaamheden bestaan uit het snoeien van bomen en het plukken van fruit en daarnaast de presentatie van de boomgaard tijdens de Historische Dagen en in de fruitmaand oktober.

Er is (dringend) behoefte aan nieuwe leden, waarbij het van belang is dat je vanaf een ladder durft te snoeien en te plukken. Voor aanmelding en verdere informatie: Frans Vlieg (emailadres: fr.vlieg@gmail.com).

 

Cursus snoeien

Cursus snoeien fruitbomen:


Voor wie kennis wil maken met het snoeien van hoogstam fruitbomen of kennis op wil frissen, is er een cursus op Landgoed Verhildersum op zaterdag 17 maart 2018.

Pomoloog Harry van der Laan bespreekt de beginselen van het snoeien, waarna het in de praktijk wordt geoefend.

Cursusduur: 9:00 tot 16:00 uur.

Kosten € 25,- (lunch inbegrepen).

Aanmelden op e-mailadres: info@verhildersum.nl

Edzard is weer thuis

Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) is feestelijk verwelkomd op Verhildersum. De officiële overhandiging  van het schilderij door dhr. Van den Hende aan de voorzitter van het bestuur van Verhildersum heeft op 26 mei plaatsgevonden.

Edzard terug op Verhildersum

Edzard van Starkenborgh terug op Verhildersum!!

Het portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) van de hand van Martinus van Grevenbroeck hangt straks weer in volle glorie in de Borg Verhildersum. Het bestuur van Landgoed Verhildersum Leens heeft kans gezien om het schilderij te bemachtigen op de veiling van veilinghuis Sotheby’s in Londen afgelopen woensdag.

 

 

Laat Edzard thuiskomen

Dit is het motto waaronder het bestuur van Landgoed Verhildersum probeert het schilderij “Portret van EDZARD JACOB TJARDA VAN STARKENBORGH (1657–1716)”, geschilderd door Martinus van Grevenbroeck, voor Verhildersum te bemachtigen. Het bijzondere portret wordt op 3 mei geveild bij Sotheby’s in Londen.  

Laat u Edzard ook thuiskomen?  

                                                                             

Tulipa Verhildersum - 14 oktober 2016

Op 14 oktober werd op Landgoed Verhildersum Leens de Tulipa Verhildersum gepresenteerd en ten doop gehouden.

Print Email Pinterest Linkedin Twitter Facebook