Verhildersum

Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
banner_achtergrond

Bezoekersinfo

Vind hier alle bezoekersinformatie van openingstijden, prijzen, adres en
nog veel meer...

banner_achtergrond

Agenda

Naast de verschillende exposities kunt u volop genieten van de Borg, met een 19e eeuwse inrichting.

banner_achtergrond

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuws.
Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief. Inschrijven kan onderaan de pagina.

Welkom op Landgoed Verhildersum Leens

Vanaf 30 maart 2018 is het landgoed weer geopend voor publiek. 

KONINGSDAG 27 APRIL IS HET LANDGOED GESLOTEN!

"Kleurendrift" het land van De Ploeg, bijzondere tentoonstelling in het kader van 100 jaar de Ploeg.

Op 12 en 13 mei "Wonen en textiel" en op 11 en 12 augustus de "Historische dagen".

Iedere derde zaterdag van de maand Streekmarkt in/bij de Boerderij van Verhildersum. Een gezellig ingerichte markt met verschillende activiteiten en producten.

Korensant Verhildersum is geopend. Kijk voor openingstijden op de website van het restaurant.

 

EDZARD TIJDELIJK VERTROKKEN

Maar komt in het tweede kwartaal weer thuis. Het portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) geschilderd door Martinus van Grevenbroeck hangt straks weer in volle glorie in de Borg Verhildersum. 

Het schilderij wordt momenteel geraustereerd door Marjan de Visser.

http://www.restauratieatelier.com/edzard-jacob-tjarda-van-starkenborgh

 

Wilt u aan de restauratie een financiële bijdrage leveren. U kunt een donatie doen van een door u gekozen bedrag via het donatieformulier

lees meer

Nieuwsbericht

Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh ( 1657-1716)

Onze leden
Kleurendrift, het land van de Ploeg

Naar aanleiding van honderd jaar schildersvereniging De Ploeg presenteert Landgoed Verhildersum in Leens een bijzondere tentoonstelling met schilderijen van Ploegkunstenaars vanaf 1918.

De schilderijen tonen het land van De Ploeg. Niet alleen landschappen, ook andere voorstellingen die een relatie met de titel hebben, worden gepresenteerd. Naast bekend werk zijn er ook werken die minder bekend en/of niet eerder getoond zijn.

 

Lees meer ........

 

Wie-waren-de-ploegkunstenaars-op-deze-tentoonstellingWandelen langs en door de pronkjuwelen van Groningen

Wandelen langs en door de pronkjuwelen van Groningen


Het Pronkjewailpad (15 - 40km per dag)


Het Pronkjewailpad (PW pad) heeft als doelstelling: Verbinden van de mooiste plekken in Groningen, d.w.z. als je het Pronkjewailpad loopt kom je langs of door het NP Lauwersmeer, de Wadden, de wierden, de kerken, de borgen en alle andere mooie pareltjes, die Groningen rijk is. Groningen laat zich bij het PW pad van de mooiste kant zien en alle toeristische, recreatieve en culturele locaties tonen een voorproefje van hun gastvrijheid.

Landgoed Verhildersum Leens is aan van de pronkjewelen aan dit wandelpad.

Het is een prachtig alternatief voor wandelaars, die graag iets minder ver lopen, of juist wat meer uitdaging zoeken! Bij het PW pad zelf kiezen hoe ver je wilt lopen: 10 of 15 km, of juist 30 of 40 km.
Je kunt het PW pad lopen vanaf begin april tot eind oktober, daarna gaat het pad weer voor 5 maanden dicht.
Het Pronkjewailpad vindt zijn oorsprong in het Gronings Volkslied: “Ain Pronkjewail in golden raand is Grunnen, Stad en Ommelaand”. Centraal staat Gastvrij Groningen, waarbij de wandelaar om de paar kilometer wordt verrast met mooie Pronkjewails (Pronkjuwelen). Het Pronkjewailpad is "wandelen nieuwe stijl", met een start en finish. De elementen die Tocht om de Noord zo geliefd maken, zoals: proeven, kunst, theater, muziek en cultuur blijven onveranderd in dit (langlopende) evenement een grote rol spelen!
Vanaf donderdag 12 april is het pad tot eind oktober geopend voor alle wandelaars. Informatie en inschrijven is te vinden (vanaf eind maart) op Pronkjewailpad.nl. 

Nieuws

Kleurendrift, het land van de Ploeg

LEENS, april 2018 – Naar aanleiding van honderd jaar schildersvereniging De Ploeg presenteert Landgoed Verhildersum in Leens een bijzondere tentoonstelling met schilderijen van Ploegkunstenaars vanaf 1918.

De schilderijen tonen het land van De Ploeg. Niet alleen landschappen, ook andere voorstellingen die een relatie met de titel hebben, worden gepresenteerd. Naast bekend werk zijn er ook werken die minder bekend en/of niet eerder getoond zijn.

 

Expositie-over-De-Ploeg-toont-nog-nooit-eerder-geexposeerde-werken

 

Wie waren de kunstenaars op deze tentoonstelling

Het gouden en zilveren ei…

Het gouden en zilveren ei…

Paasmaandag was op Verhildersum traditiegetrouw de vraag “wie vinden de gouden- en zilveren eieren?” Meer dan 450 kinderen en hun begeleiders trotseerden de kou en zwermden uit over de tuinen en singels rond de borg, onder aanvoering van de grote en kleine paashaas.
De beide paashazen en hun helpers hadden meer dan 2000 chocolade paaseitjes verstopt in de tuinen en de singels rond Verhildersum. En natuurlijk twee gouden en twee zilveren eieren.
Het bleek nog niet zo eenvoudig om de gouden- en zilveren eieren te vinden. Er moest goed gezocht worden.
De meeste kinderen vonden wel chocolade eitjes, ook heerlijk natuurlijk. Uiteindelijk bleek de gelukkige vinder van het gouden ei in de binnentuin Aimee van Erkel, 4 jaar, uit Warffum te zijn. Levi Smale, 4 jaar, uit Groningen, vond het zilveren ei in de binnentuin. Lennart Dijkstra, 6 jaar, uit Wehe den Hoorn was de gelukkige vinder van het gouden ei in de singel en Rowin van Dijk, 7 jaar, uit Vierhuizen vond daar het zilveren ei.
Deze  bijzondere eieren mochten bij de paashazen geruild worden tegen een prachtige chocolade paasverrassing.
De grote en kleine paashaas waren heel enthousiast over de grote schare kinderen en de goede sfeer. Ze hebben beloofd volgend jaar weer langs te komen.

 

Vrijwilligers voor beheer boomgaard

Het landgoed Verhildersum heeft een prachtige boomgaard met een unieke collectie van 135 verschillende hoogstam fruitboomrassen.

Het beheer wordt verzorgd door een werkgroep met enthousiaste vrijwilligers.

De werkzaamheden bestaan uit het snoeien van bomen en het plukken van fruit en daarnaast de presentatie van de boomgaard tijdens de Historische Dagen en in de fruitmaand oktober.

Er is (dringend) behoefte aan nieuwe leden, waarbij het van belang is dat je vanaf een ladder durft te snoeien en te plukken. Voor aanmelding en verdere informatie: Frans Vlieg (emailadres: fr.vlieg@gmail.com).

 

Print Email Pinterest Linkedin Twitter Facebook