Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
banner_achtergrond

Bezoekersinfo

Vind hier alle bezoekersinformatie van openingstijden, prijzen, adres en
nog veel meer...

banner_achtergrond

Agenda

Naast de verschillende exposities kunt u volop genieten van de Borg, met een 19e eeuwse inrichting.

banner_achtergrond

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuws.
Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Welkom op Landgoed Verhildersum Leens

Het landgoed is tot eind maart 2018 gesloten. Vanaf 30 maart 2018 is het landgoed geopend voor publiek. In het seizoen 2018 zullen er weer diverse evenementen en exposities op het Landgoed worden georganiseerd. Op 12 en 13 mei "Wonen en textiel" en op 11 en 12 augustus de "Historische dagen".

Ook in de komende maanden iedere derde zaterdag van de maand Streekmarkt in de Boerderij van Verhildersum. Een gezellig ingerichte binnenmarkt met verschillende activiteiten en producten.

Korensant Verhildersum is geopend. Kijk voor openingstijden op de website van het restaurant.

 

EDZARD IS TERUG OP VERHILDERSUM

Verhildersum kijkt terug op een mooie en bijzondere crowdfunding. Mede dankzij de bijdragen van een grote groep betrokken mensen is het mogelijk geworden om Edzard naar Verhildersum te halen. Het portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) geschilderd door Martinus van Grevenbroeck hangt straks in volle glorie in de Borg Verhildersum. Landgoed Verhildersum Leens heeft kans gezien om het schilderij te bemachtigen op de veiling van veilinghuis Sotheby’s in Londen.
Dankzij de fantastische hoge respons op de in allerijl georganiseerde crowdfunding en een bijdrage van de Vereniging Rembrandt heeft Verhildersum het schilderij kunnen kopen.
We zijn enorm blij met de toezeggingen die zijn gedaan. Daaruit blijkt een diepe verbondenheid met de borg en zijn geschiedenis.
De actie loopt nog door, aangezien wij het portret graag willen laten restaureren.

We vragen u een financiële bijdrage te leveren aan het afronden van de aankoop met een restauratie van het schilderij. U kunt een donatie doen van een door u gekozen bedrag via het donatieformulier

lees meer

Nieuwsbericht

Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh ( 1657-1716)

Onze leden
Er zijn geen resultaten gevonden.

Evenementen & Exposities

Naast de verschillende exposities kunt u volop genieten van de Borg, met een 19e eeuwse inrichting, de zolder is te bezichtigen en wij hebben een bijzondere presentatie hoe het er onder de vloer van het huis uitziet.
Het verhaal van de nieuwe rijken, de arbeider en de boer kunt u horen, zien en beleven.

meer evenementen & exposities

Nieuws

Streekmarkt 16 december

Zaterdag 16 december, van 10 tot 4 uur, wordt een heerlijke eerlijke streekproductenmarkt in kerstsfeer gehouden op Landgoed Verhildersum te Leens. Samen met de Kerstman presenteren de standhouders in de Museumboerderij hun bijzondere kwaliteitsproducten.
Van boerenkaas tot ambachtelijk brood, van (h)eerlijke chocola en lekkere geitenkaas, worst, jams en chutneys, honing, eieren, fruit, tapa’s, wijn en puur appelsap, alles om een heerlijke maaltijd mee te bereiden of gewoon om er lekker van te snoepen. Ook de combi-kraam van WaddenMax, Landgoud en Lauwersland Natuurvlees zal weer aanwezig zijn. En in het museumcafé verwarmen heerlijke glühwein of warme appelsap met kruiden u weer. Voor een mooie kerststuk, tafelversiering of een leuk of bijzonder cadeautje kunt u terecht op de Streekmarkt.. Maak van uw kerst dit jaar iets bijzonders met deze prachtige producten, want ook in de wintermaanden heeft het Groninger platteland genoeg smakelijks te bieden. Heerlijk eten en genieten is immers van alle tijden en van alle streken.

Streekmarkt 18 november

STREEKMARKT LANDGOED VERHILDERSUM LEENS,
18 NOVEMBER, 10-16 UUR

Op zaterdag 18 november wordt er weer een heerlijke eerlijke streekproductenmarkt gehouden  op  Landgoed  Verhildersum  te  Leens.  De  markt  wordt  in  de  winterperiode binnen gehouden, dus het weer kan geen spelbreker zijn. Naast de vaste standhouders zijn deze keer ook Tapa’s van Marta, een combi-kraam van WaddenMax, Landgoud en Lauwersland Natuurvlees aanwezig. En extra feestelijke, witte wijn uit Schouwerzijl en speciaal bier en wintercider van de Ciderwinkel. Kortom, genieten dus. Want heerlijk eten is van alle tijden en alle streken.

Verborgen schatten

‘Verborgen Schatten’ inspiratiebron voor de amateurkunst-expositie op Verhildersum

Traditioneel is de herfsttentoonstelling op Verhildersum in Leens (Gr) een expositie met werk van amateurkunstenaars uit de regio. Van 30 september t/m 29 oktober kan men op Verhildersum terecht om van beeldende kunst met het thema ‘Verborgen Schatten’ te genieten.

PrintEmailPinterestLinkedinTwitterFacebook