Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
Landgoed Verhildersum
Landgoed Verhildersum
Welkom
banner_achtergrond

Bezoekersinfo

Vind hier alle bezoekersinformatie van openingstijden, prijzen, adres en
nog veel meer...

banner_achtergrond

Agenda 2017

Naast de verschillende exposities kunt u volop genieten van de Borg, met een 19e eeuwse inrichting.

banner_achtergrond

Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuws.
Wilt u op de hoogte blijven? Meldt u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Welcome at the Verhildersum Manor and Estate

Diamond in the rough of the Hoogeland
Wander around the estate and experience the many facets of the history of Groningen and discover the Verhildersum Manor and Estate.

Verhildersum is an important link between the present and the past of the area. The estate tells the story of the nobility in relation to the farmers and the labourers, the story of blooming and withering,  of sowing and reaping, low tide and high tide. In short: the story of the cycle of life. The museum is open from the beginning of April until the end of October, six days a week, from 10.30 to 17.00. You are also welcome on Easter Monday.

At the Estate Verhildersum you not only discover how interesting, rich and tasteful country life was,  but also how interesting, rich and tasteful country life still is nowadays. The estate, glowing center of the municipality of De Marne, tells the story of an area full of promise and change, which has innumerably many appetizers, main courses and desserts on offer. Those who have had a taste of the area, will naturally want to taste more.

 

't Schathuys:
Tuesday / Sunday, 11:00 to 17:00 hours, see also www.schathuys.nl

Market area:
every 3rd Saturday of the month 10:00 to 16:00 hrs

Office hours:
Tuesday / Friday 9:00 to 16:00 pm

 

 

Verhildersum is from April to October from Tuesday to Sunday opening
Also open on Easter Monday and Whit Monday
King'sday 27 april closed.

The restaurant and shop are also accessible without admission ticket

 

Onze leden
ondag 23 april speelt Tatsiana Khaleva, Minsk (Wit Rusland) een klavecimbelrecital

Op zondagmiddag 23 april a.s. speelt Tasiana Khaleva een klavecimbelrecital in de museumboerderij, met muziek
van O. Gibbons, J. Frescobaldi, A. della Ciaja, J.S. Bach, J.-H. d’Anglebert en J. Duphly.
Aanvang concert 15.30 uur
Entree € 10,00, incl. bezoek expositie ‘Wereldlijke macht, Kerkelijke pracht’ in de museumboerderij.
In de pauze is koffie, thee, fris verkrijgbaar.
Aanmelden via info@verhildersum.nl of tel. 0595-571430

 

lees meer

Kinderkunstproject

In het kader van de tentoonstelling: “Wereldlijke macht, kerkelijke pracht” zijn scholen uit de gemeente de Marne en scholen uit Duitsland uitgenodigd om windorgels te bouwen van regenpijpen of waterorgels van petflessen en/of damwandplanken te beschilderen.
Aan dit kinderkunstproject, onder leiding van Nanny ter Wiel, hebben kinderen en leerkrachten van basisscholen uit de gemeente Loppersum, de gemeente De Marne en uit de gemeente Krummhörn/Duitsland met veel plezier gewerkt. Het zijn stuk voor stuk prachten kunstobjecten geworden.
Dit alles onder het motto: “Betrek de jeugd vroegtijdig bij kunst en muziek”. Zij zijn namelijk de toekomstige kunstliefhebbers, concert-, galerie- en museumbezoekers.

 

Lees meer

Historische Dagen

Datum: 12 & 13 augustus 2017

10.30 tot 17.00 uur

Voel de magie van het verleden.

Weet u nog, vroeger? Toen een bult hooi een fijne speelplek was. Een teil water en wat stokjes een wereld aan speelmogelijkheden bood?  Je uren op straat speelde met kaaibakjen, hinkelen, knikkeren en noem maar op. En als de kermis kwam, de woonwagens bij het dorp een plekje zochten en de muziek de mensen trok. Als je dan door de lucht zweefde in de zweefmolen. Heerlijke nostalgische herinneringen, die weer boven komen tijdens de Historische Dagen op Landgoed Verhildersum Leens op 12 en 13 augustus.

 

Lees meer

 

Tentoonstelling Boerderij in beeld

Foto-expositie Boerderij in Beeld in Verhildersum

‘De buitenkant van de boerderij weerspiegelt de binnenkant van de bewoners’

Hoe verhoudt de architectuur, de ‘buitenkant’, van een boerderij zich tot het landschap? En hoe heeft het veranderd gebruik  van de boerderij zijn weerslag op de ruimtelijke kwaliteit in Groningen? Boerderij in Beeld vroeg fotografen Marieke Kijk in de Vegte en Harry Cock dit in beeld vast te leggen. De resultaten van deze exercitie zijn vanaf 8 september te zien in Verhildersum.

 

Lees meer....

Speuren naar Sporen

Op 15 en 16 juli van 10:30-17:00 organiseert Landgoed Verhildersum Leens een kinderweekend.

Tijdens deze dagen kunnen kinderen en hun (groot-)ouders naar hartenlust strunen over het Landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis. Samen speuren naar sporen in de natuur en uit het verleden. En zo spelenderwijs het Groninger platteland ontdekken.

 

 

 

 

Lees meer....

 

Amateurkunstenaars, opgelet!

AMATEURKUNSTEXPOSITIE  ‘VERBORGEN SCHATTEN’

Amateurkunstenaars, opgelet!

Ook dit jaar organiseert Landgoed Verhildersum Leens een amateurkunstexpositie. Deze keer is het thema ‘Verborgen Schatten’.  Amateurkunstenaars uit de regio krijgen de kans hun kunstwerken te tonen voor een uitgebreid publiek.

Wilt u graag meer weten? Neem dan contact op met Landgoed Verhildersum, 0595-571430 of via

info@verhildersum.nl en vraag een aanmeldingsformulier.

U kunt zich aanmelden tot 14 augustus 2017. De ruimte is beperkt, dus meld u tijdig aan.


lees meer

Laat Edzard thuiskomen!

Help Verhildersum om Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) weer naar huis te halen.

Op 3 mei wordt een bijzonder portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh geveild bij Sotheby’s in Londen.

Het bestuur van Verhildersum wil het portret graag voor Verhildersum verwerven en probeert daarvoor op korte termijn (vóór 3 mei) de benodigde middelen te verkrijgen.
Een aantal financiële toezeggingen zijn inmiddels ontvangen, o.a. van de Vereniging Rembrandt.

We starten daarom een crowdfunding actie. We vragen u een financiële bijdrage te leveren aan de aankoop van het schilderij door, onder voorbehoud van daadwerkelijke aankoop van het schilderij, een toezegging te doen van een door u gekozen bedrag via het toezeggingsformulier.

Lees meer


Nieuwsbericht

 

Tentoonstellingen Landgoed Verhildersum

Vanaf 26 maart is Landgoed Verhildersum Leens weer open voor het publiek. En deze keer is er een heel bijzondere tentoonstelling te zien: ‘Verborgen Rijkdom: Wereldlijke macht, Kerkelijke pracht’. In deze expositie, in samenwerking met Stichting Hinszorgel Leens, wordt het verhaal verteld van de kostbare inventaris van de Groninger kerken, kloosters en borgen.


lees meer

Cursus snoeien van fruitbomen

15 april STREEKMARKT VERHILDERSUM in Leens

Komende zaterdag kun je weer terecht voor super lekkere geitenkaasjes van Doetie, de aromatische kruiden van Alma, geurig vers brood van van Esch en nog veel meer heerlijks.

Voor de kinderen is er 's middags schminken, Dorien en Dirkje laten zien hoe je zelf advocaat maakt en uiteraard duimen we heel hard voor een lekker zonnetje. En als je er dan toch bent is het een mooie wandeling van de markt over de landerijen naar de Borg en d...e tuin.

Entree Streekmarkt en parkeren is gratis. Zaterdag 15 april van 10.00 tot 16.00 uur, Dijkstilsterweg 4 in Leens.
lees meer

Ontdek Gronings Erfgoud tijdens speciale rondleidingen

Ontdek dit Gronings Erfgoed tijdens speciale rondleidingen op zaterdag 8 april. De rondleidingen starten om 13.30 en 15.30 uur bij het Koetshuis. Er zijn telkens twee groepen, waaraan maximaal 15 personen per groep kunnen deelnemen. U kunt gratis deelnemen als u in het bezit bent van een geldig entreebewijs.

 

 

 

 

lees meer

Nieuws

Kinderkunst in de boomgaard

Kinderkunstproject

In het kader van de tentoonstelling: “Wereldlijke macht, kerkelijke pracht” zijn scholen uit de gemeente de Marne en scholen uit Duitsland uitgenodigd om windorgels te bouwen van regenpijpen of waterorgels van petflessen en/of damwandplanken te beschilderen.

Zichten op Verhildersum

Graan zichten op Verhildersum

Volgens de kenners is de Zeeuwse witte zichtrijp. Vrijdag 28 juli is het zover, het graan is zichtrijp en het moet eraf.

De vrijwilligers van Landgoed Verhildersum laten het verleden herleven. De zichten zijn geschept (gehaard) en de ouderwetse kleding is tevoorschijn gehaald, de zichtmachine is nagekeken en gesmeerd.

De Zeeuwse witte (tarwe) staat op het punt gezicht te worden. De tarwe wordt in hokken gezet om te drogen.  Tijdens de Historische Dagen op 12 en 13 augustus kan het gedorst worden.

Met elkaar het land in, de zicht met een oude jute zak erom op de nek, de strekel’ ien buus’ , vóór de zichtmachine aan om ruimte te maken. Op de plaatsen waar met de hand wordt gezicht zullen ook de schoven met de hand worden gebonden. Het publiek mag komen helpen. De mannen zullen graag vertellen en voordoen hoe het binden gaat.

Het grootste gedeelte zal door de zichtmachine gebeuren en als de schoven op het land liggen wordt het met elkaar in hokken gezet, als soldaten in het gelid, zo moet het er uitzien.

Kortom een leuke manier om kennis te maken met een verleden wat vroeger zo gewoon was en nu zo bijzonder.

Het graan wordt gebruikt tijden de historische dagen op 12 en 13 augustus. Beide dagen is de dorsmachine aanwezig om het graan te dorsen.

U wordt van harte uitgenodigd om kennis te maken met een stukje verleden. Vrijdag 28 juli vanaf ongeveer 11:00 uur zal het een gezellige bedrijvigheid zijn, naast boomgaard aan de Hoornse vaart op Landgoed Verhildersum Leens. De vrijwilligers wijzen u graag de weg.

 

zichten op Verhildersum

 

Streekmarkt 15 juli

19 augustus: Streekmarkt Verhildersum Leens,  de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.
 
Het is zomer, tijd om te genieten van de tuin en haar opbrengsten. Lekker genieten van de zon én  van lekkere gerechten. Tijd voor zacht fruit, zoals aardbeien, frambozen, bessen, die nu volop verkrijgbaar zijn. Heerlijk om zo op te snoepen, maar ook prima te verwerken in allerlei heerlijke gerechten of in te maken, zodat er in de winter ook nog zomerse heerlijkheden op tafel gezet kunnen worden. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten.

PrintEmailPinterestLinkedinTwitterFacebook