Streekmarkt

Persberichten

VAN VERSE OOGSTEN EN SMAKELIJKE INMAAK

Streekmarkt Verhildersum 20 september

De oogst is weer binnen! En dat is te zien op de streekmarkt op het erf van Landgoed Borg Verhildersum. Pompoenen, aardappelen, oude groenten, en natuurlijk regionale lekkernijen zoals appelcider, worsten en lokaal gemaakte mozzarella. Groente en fruit werd vroeger verwerkt voor de winter, in jams, chutneys of ingemaakt. Volg de workshop “Wecken, inmaken en bewaren” door Carolina Verhoeven en leer de technieken van roken, drogen, pekelen, inmaken in zoet of zuur. 20 september van 10.00uur tot 16.00 uur, gratis toegang.

Carolina Verhoeven, verbonden aan o.a. het Historisch Kookmuseum in Roden en de Landskeuken, is een specialiste op het gebied van culinaire tradities en voedselconservering door de eeuwen heen. De Landskeuken is zelfs het museale kenniscentrum over Nederlands Culinair Weck Erfgoed. Verhoeven geeft tijdens de streekmarkt doorlopend demonstraties over hoe u het beste de oogst kunt bewaren. Roken of drogen, pekelen, inmaken in het zuur of juist liever zoeter. Ze toont het u allemaal.

Wilt u liever kant- en klare producten kopen? Kijk dan eens bij Alma’s chutneys voor heerlijke jams, chutneys en andere inmaak. Ook heeft zij alles wat u nodig heeft voor het wecken. Of geniet natuurlijk van de heerlijke verse producten en regionale lekkernijen.

Wilt u nog meer weten over voedsel van vroeger? Bekijk het Hoogelandster Voedsel ABC van aardappel, bieten en chicorei en de expositie “De rijke smaak van de 19e eeuw”. Proef het platteland van Groningen, van vroeger en nu, en laat u inspireren tot een smakelijke lokale maaltijd.