Streekmarkt

Persberichten

 

GENIET VAN HET WITTE GOUD OP VERHILDERSUM

Streekmarkt Leens 16 mei

Het is weer volop asperge tijd! En Oudenbosch neemt mooie exemplaren vers van Meinardi mee. Geniet van dit witte goud en combineer het met de smakelijke ambachtelijke producten van de streekmarkt, zoals op de markt gerookte zalm en nieuwe aardappeltjes. Laat u inspireren door de rijkdom van het Groninger land in de prachtige omgeving van Landgoed Borg Verhildersum te Leens. Streekmarkt 16 mei van 10.00 tot 16.00 uur, gratis entree.

Ook op de Groninger grond doen asperges het prima. Al vele jaren presenteert Meinardi dit smakelijke product. Naast zijn eigen fruit neemt vaste standhouder Oudenbosch deze keer ook het witte goud mee. Naast het traditionele eieren, ham en aardappels zijn er nog veel meer manieren om asperges te eten. Bijvoorbeeld met ambachtelijk gerookte zalm, op de markt zelf gerookt door de visboer uit Urk. Of met heerlijke geitenkaas. Groene asperges zijn net zo smakelijk, neem de huisgemaakte aspergesoep als lunch op de markt terwijl u geniet van de omgeving.

Proef ook de vele jams, taarten, worsten, chutneys, kazen en andere lekkernijen van de markt. Biologische brood van Staghouwer of de fairtrade producten van de Wereldwinkel uit Winsum. En iets te drinken mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een lekkere Maltese wijn, Cider uit Pieterburen of een lekkere vruchtensap?

Benieuwd naar de beste wijn voor bij uw asperge? En naar nieuwe ideeën? Bezoek op 17 mei dan ook de “Dag van de Asperge” bij ’t Schathuys op Landgoed Borg Verhildersum. Kom proeven en genieten vanaf 13.00 uur tot 19.00 uur.

Het museum is ook weer open, breng een bezoekje aan de Borg, dwaal door de beeldentuin, snuif de geur van een oude boerenschuur of bezoek de expositie “Groei op ’t Hoogeland, H. N. Werkman en de jeugd van Nu” met werk van de jonge Werkman, basisschoolleerlingen uit Leens en het straatbeeld van het dorp uit ca. 1890, met historische kostuums en oude foto’s.