Streekmarkt

Persberichten

STREEKMARKT OP VERHILDERSUM

De rijke smaak van de 19e eeuw met producten van nu

Het hele jaar staat Verhildersum in het teken van voedsel, van verbouwen tot conserveren, van aardappel tot likeur. Proef de rijke smaak van de 19e eeuw in de expositie in het Koetshuis, of bij een kopje koffie in ’t Schathuys. De maandelijkse streekmarkt presenteert een keur aan oude en  ambachtelijke producten. Laat u inspireren door smaken en de recepten voor het jaarlijkse paasontbijt! Of maak een keus uit het brede assortiment op de streekmarkt zelf. Zaterdag 19 april van 10.00 tot 16.00 op het erf van de Museumboerderij van Verhildersum.

Wanneer heeft u voor het laatst poffert gemaakt? Het tulbant vormige gebak was een normale traktatie bij 19e eeuwse feestelijkheden. Een goed idee voor de paasbrunch miscshien? U kunt het helemaal zelf maken met het recept uit de expositie, maar Bak en Basis heeft ook smakelijke mixen voor prachtige resultaten. Niet alleen voor poffert met bijvoorbeeld boekweit meel, maar ook vele soorten broden en andere lekkernijen.

Of laat uw kookkunsten leiden door de lente! Met een frisse salade van raapstelen bijvoorbeeld. Ook kunt u natuurlijk verse ingrediënten en ambachtelijke producten inslaan voor een feestelijke maaltijd. Geniet van het voorjaar en wandel over het landgoed. Proef de rijke smaak van de 19e eeuw en ontdek het verhaal van Verhildersum. Bon appetit!