Streekmarkt

Persberichten

ZOMERSE LEKKERNIJEN IN EEN PRACHTIGE OMGEVING

Streekmarkt Verhildersum  16 augustus Voor de tent of in de tuin met een glas duindoornsap of genietend van een salade van “vergeten groenten”. Een mooi stukje kaas met chutney, lekkere droge worst op een ambachtelijk stuk brood, of olijven en een hartig taartje, voor de zonnige zomer avonden zijn er de lekkerste dingen te verkrijgen op de streekmarkt van 16 augustus op Landgoed Borg Verhildersum te Leens, van 10.00 tot 16.00 uur.

Maar het genieten zit hem niet alleen in het nuttigen van de regionale heerlijkheden. Wandel langs de standjes op het erf van de Museumboerderij, en ga op een culinaire reis, naar Malta, naar Italië, en gewoon naar het Groninger platteland. Geniet van de lokaal gemaakte mozzarella, mosterd en worsten. Laat u inspireren door de smaken en de standhouders doen graag ideeën van de hand. Beleef ook de gezelligheid, en drink op de markt van een kopje koffie of eet een simpele lunch.

Niet alleen de streekmarkt is een genot van de zintuigen. Loop ook eens door de Museumboerderij zelf, en bekijk voedsel van vroeger en nu. Bijvoorbeeld wekken in de afwasmachine, of het gebruik van suiker. De expositie gaat verder en loopt over het hele landgoed, door naar de Borg en het Koetshuis. “De rijke smaak van de 19e eeuw” is een reis beginnend aan de huwelijkstafel van Edzard en Aleida Tjarda van Starkenborgh, de adelijke bewoners van de borg in 1820, langs de eetgewoonten en ingrediënten uit die tijd. Maar neem onderweg naar dit begin, ook vooral een kijkje in de Boomgaard, met oude fruitbomen, bij de oude landbouwgewassen en bij de Lakenvelders en Blaarkoppen, koeien die vroeger niet alleen om hun uiterlijk gehouden werden, maar ook voor melk en vlees.

Proef de rijke smaak van Groningen, van vroeger en nu, en laat u inspireren tot een prachtige lekkere lokale maaltijd.