Streekmarkt

Persberichten

OUDE BEKENDEN EN NIEUWE GEZICHTEN

Streekmarkt op Verhildersum, 21 maart

Het is weer lente, tijd voor de grote schoonmaak, lekker genieten van de zon én voor lekkere lichte gerechten! Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten op de Streekmarkt van Verhildersum. Doe mee met de workshop advocaat maken, het is tenslotte de tijd van versgelegde eieren. Ontmoet oude bekenden en probeer ook vooral de producten van de vele nieuwe standhouders! Streekmarkt, Museumboerderij Verhildersum te Leens, 21 maart van 10.00 tot 16.00 uur.

Pasen komt er aan en de kippen leggen weer volop eieren. Maar na het zoveelste gekookte ei, wilt u ook wel wat anders. Maak dan uw eigen advocaat! Heerlijk met een toefje slagroom. Weet u niet (meer) hoe dat precies moet? Geen nood, doe dan mee met de workshop advocaat maken! Mix brandewijn, suiker en eieren onder begeleiding tot dit heerlijke lobbige gele drankje. En neem een proefpotje mee naar huis.

Er zijn ditmaal veel nieuwe stands. Zij vervangen De Fledder, er sinds het begin van de markt bij was, maar van wie we nu helaas afscheid nemen, en de Deeltuin, die eind vorig jaar al stopte, of geven een mooie aanvulling op de markt. De gerookte vis uit Urk kon u vorige maand al proeven, en zij zijn er nu ook weer, ook met haring. Daarnaast komt de Eemstuin uit Uithuizermeeden met biologische groenten, Warffummer Klooster Jam met bijzondere huisgemaakte jam’s als tomatenjam, worteltjesjam, mispel gelei en Pruimenjam met walnoot en port. Bakkerij Staghouwer verkoopt heerlijke biologische broden van oude graansoorten uit de waddenregio.

Maar vergeet natuurlijk ook niet de oude vertrouwde lekkernijen, zoals vlees van Schotse Hooglanders, worsten van Gras Varkens, smakelijke Engelse Cider, Fries koolzaad olie en gedroogde bonen, Italiaanse hapjes en Maltezer Wijnen. Ook zijn er weer verschillende kaasboeren met geiten-, schapen- en koemelk kazen, en stands met zoete versnaperingen. Begin de lente dus goed, met het uitgebreide aanbod aan heerlijkheden in de prachtige omgeving van Landgoed Borg Verhildersum te Leens.