Streekmarkt

Persberichten

PROEF DE LENTE

Streekmarkt op Verhildersum, 18 april

Het is weer lente, tijd voor de grote schoonmaak, lekker genieten van de zon én voor lekkere lichte gerechten! Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten op de Streekmarkt van Verhildersum. Ontmoet oude bekenden en probeer ook vooral de producten van de vele nieuwe standhouders! Streekmarkt, Museumboerderij Verhildersum te Leens, 18 april van 10.00 tot 16.00 uur.

De streekmarkt staat heerlijk buiten op het erf van de Museumboerderij. Er zijn ditmaal weer veel nieuwe stands. Zij vervangen De Fledder, er sinds het begin van de markt bij was, maar van wie we nu helaas afscheid nemen, en de Deeltuin, die eind vorig jaar al stopte, of geven een mooie aanvulling op de markt. De gerookte vis uit Urk kon u vorige keren al proeven, en zij zijn er nu ook weer, ook met haring. Daarnaast komt de Eemstuin uit Uithuizermeeden met biologische groenten, Warffummer Klooster Jam met bijzondere huisgemaakte jam’s als worteltjesjam, mispel gelei en Pruimenjam met walnoot en port. Bakkerij Staghouwer verkoopt heerlijke biologische broden van oude graansoorten uit de waddenregio.

Maar vergeet natuurlijk ook niet de oude vertrouwde lekkernijen, zoals vlees van Schotse Hooglanders, worsten van Gras Varkens, smakelijke Engelse Cider, Fries koolzaad olie en gedroogde bonen, Italiaanse hapjes en Maltezer Wijnen. Ook zijn er weer verschillende kaasboeren met geiten-, schapen- en koemelk kazen, en stands met zoete versnaperingen. Begin de lente dus goed, met het uitgebreide aanbod aan heerlijkheden in de prachtige omgeving van Landgoed Borg Verhildersum te Leens.

Het museum is ook weer open, breng een bezoekje aan de Borg, dwaal door de beeldentuin, snuif de geur van een oude boerenschuur of bezoek de expositie “Groei op ’t Hoogeland, H. N. Werkman en de jeugd van Nu” met werk van de jonge Werkman, basisschoolleerlingen uit Leens en het straatbeeld van het dorp uit ca. 1890, met historische kostuums en oude foto’s.