verhildersum_slider_01

Landgoed Verhildersum

Verhildersum in boekvorm


.

.

Verhildersum, het pronkjewail van tine clevering-meijer en haar man ru clevering

Jeanine Oostland

Het boek is verkrijgbaar in de Museumwinkel op  Landgoed Verhildersum Leens.

Het boek is gekartonneerd en bevat veel illustraties in kleur. 76 pag. € 5,95

ISBN 978-90-8224049-1-3

Het boek in het kort:
In deze publicatie ligt het accent op de betrokkenheid van meneer en mevrouw Clevering bij Verhildersum. Een korte schets van wie zij waren. Mevrouw Clevering was een actief voorvechtster van de regionale geschiedenis, kunst en cultuur en was als conservator de drijvende kracht achter Verhildersum. Meneer Clevering heeft dankzij zijn interesse in de landbouw een bijdrage geleverd aan de huidige collectie ambachten en landbouwwerktuigen van het museum. De ontstaansgeschiedenis van Verhildersum wordt kort beschreven, maar vooral de bijdragen van het echtpaar Clevering waardoor bijvoorbeeld de textielcollectie, stijltuin en museumboerderij tot stand kwamen.

 

Bestellen

€ 5,95 (Indien verzending per post € 3,45 verzendkosten)

Wij vragen vooruitbetaling.

IBAN: NL40 RABO 0335 2062 12 St.Beheer Borg Verhildersum ovv. Terugkeer van de bewoners.

Nadat uw betaling ontvangen is vindt verzending zo spoedig mogelijk plaats (uiterlijk binnen 2 werkdagen).

Het boek is te koop tijdens de Streekmarkt(iedere 3e zaterdag v/d maand) in de stand van Landgoed Verhildersum Leens en in de museumwinkel in het Koetshuis.

Bestelformulier: Verhildersum pronkjewail van Tine Clevering-Meijer en haar man Ru Clevering.

 

Bestelformulier: Verhildersum, het pronkjewail van Tine Clevering-Meijer en haar man Ru Clevering.
Boek:
Verhildersum, het pronkjewail van Tine Clevering-Meijer en haar man Ru Clevering.
Onze leden
Kinderkunstproject

In het kader van de tentoonstelling: “Wereldlijke macht, kerkelijke pracht” zijn scholen uit de gemeente de Marne en scholen uit Duitsland uitgenodigd om windorgels te bouwen van regenpijpen of waterorgels van petflessen en/of damwandplanken te beschilderen.
Aan dit kinderkunstproject, onder leiding van Nanny ter Wiel, hebben kinderen en leerkrachten van basisscholen uit de gemeente Loppersum, de gemeente De Marne en uit de gemeente Krummhörn/Duitsland met veel plezier gewerkt. Het zijn stuk voor stuk prachten kunstobjecten geworden.
Dit alles onder het motto: “Betrek de jeugd vroegtijdig bij kunst en muziek”. Zij zijn namelijk de toekomstige kunstliefhebbers, concert-, galerie- en museumbezoekers.

 

Lees meer

Tentoonstelling Boerderij in beeld

Foto-expositie Boerderij in Beeld in Verhildersum

‘De buitenkant van de boerderij weerspiegelt de binnenkant van de bewoners’

Hoe verhoudt de architectuur, de ‘buitenkant’, van een boerderij zich tot het landschap? En hoe heeft het veranderd gebruik  van de boerderij zijn weerslag op de ruimtelijke kwaliteit in Groningen? Boerderij in Beeld vroeg fotografen Marieke Kijk in de Vegte en Harry Cock dit in beeld vast te leggen. De resultaten van deze exercitie zijn vanaf 8 september te zien in Verhildersum.

 

Lees meer....

Tentoonstellingen Landgoed Verhildersum

Vanaf 26 maart is Landgoed Verhildersum Leens weer open voor het publiek. En deze keer is er een heel bijzondere tentoonstelling te zien: ‘Verborgen Rijkdom: Wereldlijke macht, Kerkelijke pracht’. In deze expositie, in samenwerking met Stichting Hinszorgel Leens, wordt het verhaal verteld van de kostbare inventaris van de Groninger kerken, kloosters en borgen.


lees meer

PrintEmailPinterestLinkedinTwitterFacebook