413tge887.210x120x1

Streekmarkt

20 mei

Streekmarkt 20 mei

20 mei: Streekmarkt Verhildersum Leens,

de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.

Streekmarkt Verhildersum Leens, kom ontdekken en genieten

20 mei, 10-16 uur, streekproductenmarkt Landgoed Verhildersum, Leens.

Standhouders presenteren hun kwaliteitsproducten.

Het is weer lente, lekker genieten van de zon én  van lekkere gerechten. De asperges en aardbeien zijn al weer gesignaleerd in de winkel. Ieder jaar weer een teken dat het echt lente is en de zomer niet lang meer op zich laat wachten. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders. De Streekmarkt is op 20 mei, van 10.00 tot 16.00 uur bij de museumboerderij Verhildersum.

 

En wat hoort nu meer bij het voorjaar dan schapen en hun lammetjes. Hebt u bijvoorbeeld wel eens gezien hoe een schaap wordt geschoren? Dit is uw kans, want omdat het lente is én als opwarmertje voor het textielweekend ‘Wonen en Leven met textiel’ dat op 27 en 28 mei gehouden wordt op Verhildersum, worden deze dag de schapen geschoren. Bovendien kunt u tussen half twee en half vier zien hoe wol verder verwerkt wordt. Er wordt dan wol gesponnen met een spinnewiel. Ook is er deze keer een kraam met schapenvachten en wol producten.

Op de Streekmarkt Verhildersum kunt u als altijd terecht voor allerlei ambachtelijke heerlijkheden, voornamelijk uit de eigen streek.  Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijke biologisch brood, heerlijke worst en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, geitenkaas, groenten en fruit, cider, honing, mosterd, chutney’s en kruiden, koolzaadolie en nog veelmeer. Ook is er een kraam met allerlei glutenvrije producten, een uitkomst voor iedereen met bv Coeliakie. De gedreven standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen- kortom: kom beleven!

 

Print Email Pinterest Linkedin Twitter Facebook