Verhildersum_web_slider_02

Streekmarkt

19 augustus

Streekmarkt 19 augustus

19 augustus: Streekmarkt Verhildersum Leens,  de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.
 
Het is zomer, tijd om te genieten van de tuin en haar opbrengsten. Lekker genieten van de zon én  van lekkere gerechten. Tijd voor zacht fruit, zoals aardbeien, frambozen, bessen, die nu volop verkrijgbaar zijn. Heerlijk om zo op te snoepen, maar ook prima te verwerken in allerlei heerlijke gerechten of in te maken, zodat er in de winter ook nog zomerse heerlijkheden op tafel gezet kunnen worden. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten.

Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders. De Streekmarkt is iedere derde zaterdag van de maand, van 10.00 tot 16.00 uur bij de museumboerderij Verhildersum. Bovendien zijn er speciaal voor kinderen dit weekend kinderactiviteiten ‘Speuren naar sporen’. Tijdens deze dagen kunnen kinderen en hun (groot-)ouders naar hartenlust strunen over het Landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis. Samen speuren naar sporen in de natuur en uit het verleden. En ga op visite bij de theetantes in de tuin van de borg.    De ambachtelijke heerlijkheden op de Streekmarkt van Verhildersum inspireren menigeen tot allerlei fantasievolle gerechten. De producten komen voornamelijk uit de eigen streek. 

Gemaakt door gedreven en gepassioneerde ondernemers. Ambachtelijk biologisch brood, heerlijke worst en vlees, geitenkaas en boerenkaas, eieren van boerenscharrelkippen, groenten, fruit en bloemen, cider, honing, mosterd, jams, chutneys en kruiden, koolzaadolie, allerlei glutenvrije producten en nog veel meer. Ook deze keer is IJSKO, met gluten en suikervrije ijsjes er weer. Hebt u ze de vorige keer niet geprobeerd, dan is dit uw kans. Nieuw is deze keer ‘Waddenkus’ met waddenwodka en limoncello. Alma Huiskens komt met boeken en tuingereedschap. En op veler verzoek is er weer een visboer aanwezig. De gedreven standhouders vertellen graag over hun producten en laten u proeven van alle heerlijkheden. Bovendien is eten veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Eten met een verhaal. Ontmoet op deze Streekmarkt de makers en verkopers. Kom proeven, kijken, ruiken en kopen- kortom: kom beleven! 

Print Email Pinterest Linkedin Twitter Facebook