home_hero

Streekmarkt

in kerstsfeer

Streekmarkt 16 december

Zaterdag 16 december, van 10 tot 4 uur, wordt een heerlijke eerlijke streekproductenmarkt in kerstsfeer gehouden op Landgoed Verhildersum te Leens. Samen met de Kerstman presenteren de standhouders in de Museumboerderij hun bijzondere kwaliteitsproducten.
Van boerenkaas tot ambachtelijk brood, van (h)eerlijke chocola en lekkere geitenkaas, worst, jams en chutneys, honing, eieren, fruit, tapa’s, wijn en puur appelsap, alles om een heerlijke maaltijd mee te bereiden of gewoon om er lekker van te snoepen. Ook de combi-kraam van WaddenMax, Landgoud en Lauwersland Natuurvlees zal weer aanwezig zijn. En in het museumcafé verwarmen heerlijke glühwein of warme appelsap met kruiden u weer. Voor een mooie kerststuk, tafelversiering of een leuk of bijzonder cadeautje kunt u terecht op de Streekmarkt.. Maak van uw kerst dit jaar iets bijzonders met deze prachtige producten, want ook in de wintermaanden heeft het Groninger platteland genoeg smakelijks te bieden. Heerlijk eten en genieten is immers van alle tijden en van alle streken.

Het nieuwe jaar is in aantocht, daarom kunt u tijdens deze Streekmarkt zien hoe kniepertjes gemaakt worden en natuurlijk mag u ze proeven en kunt u ze kopen. En aangezien het koude, gure winterweer in aantocht is, hebben we ‘de Zonneakker’ uitgenodigd met wintersmeerseltjes, kruidendrankjes en tincturen. Zoals bijvoorbeeld Verkoudheidsbalsem, Tijmolie, Sint-Jansolie met tijm en heerlijke hoestdrankjes. Maar ook winterse luchtverfrissers in diverse geurvarianten.
Tijdens de kerst-streekmarkt kunt u een bollenmand kopen van de Rotaryclub Uithuizen-Het Hogeland, uiteraard voor een goed doel, namelijk de Stichting Colourful Bedum. Deze stichting ondersteunt migranten bij het opbouwen van een nieuw bestaan en het creëren van een thuisgevoel, door middel van het bieden van ondersteunende activiteiten bij het opbouwen van een netwerk, het organiseren van diverse activiteiten, bekend raken met verschillende culturen, wederzijds begrip en saamhorigheid. Een prachtig streven, waarbij u kunt helpen op een sympathieke manier. Want wie wil komend voorjaar nu niet zo’n prachtig bloeiende mand op het terras? Wilt u nog meer voorjaarsbloei? Tijdens de kerst-streekmarkt kunt u ook bollen van de Tulipa ‘Verhildersum’ kopen. Voor uw eigen tuin, in een mooie mand of plantenbak, of als presentje om iemand anders blij te maken.

Als extraatje en om de sfeer te verhogen zingt tussen 11 en 13 uur het dubbelkwartet ‘Et Octo’.
Kinderen kunnen tussen 13 en 15 uur kerst-knutselen. Bovendien is de kerstman tijdens de kerst- streekmarkt aanwezig.
De Streekmarkt is niet alleen een koopmarkt, maar ook een proef, ontdek en genietmarkt, waar je nog even blijft zitten in het museumcafé, om te genieten van de gezelligheid met iets warms en iets lekkers. Want, de Streekmarkt Verhildersum staat voor lekker, leuk en gezellig.
Dus, kom zaterdag 16 december tussen 10 en 4 uur, proef de wintersfeer en vul uw boodschappentas met de (h)eerlijke producten van de Streekmarkt.

Print Email Pinterest Linkedin Twitter Facebook