Verhildersum_web_slider_05

Speuren

naar Sporen

SPEUREN NAAR SPOREN

Op 15 en 16 juli van 10:30-17:00 organiseert Landgoed Verhildersum Leens een kinderweekend.

Tijdens deze dagen kunnen kinderen en hun (groot-)ouders naar hartenlust strunen over het Landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis. Samen speuren naar sporen in de natuur en uit het verleden. En zo spelenderwijs het Groninger platteland ontdekken.

 

Met een Struunkaart en een struuntas ga je op stap om de natuur op het Landgoed te verkennen. Met een tablet kun je samen met Cam en Vinnie het Verhildersum Mysterie proberen op te lossen.

Ontdek hoe vroeger thee werd gezet en gedronken en ga daarna in het theehuisje in de borgtuin cupcakes versieren bij de ‘theetantes’. En natuurlijk mag je ze daarna met een glaasje thee of ranja oppeuzelen als een echte jonker of jonkvrouwe.

 

 

Over de vleermuizen kun je veel te weten komen in de kelder van de borg. In het arbeidershuisje mag je verkleed als Ot en Sien op de foto. Maar je kunt ook met een borgspeurtocht de borg verkennen of met de fotospeurtocht ontdekken hoe veelzijdig het Landgoed is.

Speel de spelletjes uit opa en oma’s jeugd en beleef hoe de familie in de borg woonde, wat de boer allemaal deed en hoe het arbeidersgezin leefde in de 19e eeuw. Kom je ook?

Print Email Pinterest Linkedin Twitter Facebook