Verhildersum_web_slider_01-1

Landgoed Verhildersum

Nieuws

Herfsttentoonstelling - 1 t/m 30 oktober 2016

Traditioneel is de herfsttentoonstelling op Verhildersum in Leens (Gr) een expositie met werk van amateurkunstenaars uit de regio.

Dit jaar is er echter nog een bijzondere expositie tentoongesteld in de museumboerderij op Landgoed Verhildersum Leens. Van 1 oktober t/m 30 oktober kan men hier terecht om van deze bijzondere tentoonstellingen te genieten. Amateurtentoonstelling "Omwenteling" en ‘Sip Hofstede, Ede Staal en stadsgezichten’  en ‘Ede stad en provincie van Staal’

‘Omwenteling’, waar denkt u dan aan? Denkt u bijvoorbeeld aan het ploegen van het land? Of denkt u aan revolutie, aan de omwenteling van planeten, aan een omwenteling in (schilder)stijl of aan een koprol?

U ziet: met dit onderwerp kun je alle kanten op. Het is dan ook elke keer weer een uitdaging voor de deelnemers: hun eigen interpretatie van het onderwerp vormgeven. Soms een echte eye-opener.

Ieder jaar weer slagen amateurkunstenaars erin om het publiek te verrassen met hun werken. Ook dit jaar is dat weer gelukt. De afgelopen decennia is de kwaliteit van de inzendingen gestaag gegroeid. Steeds weer overstijgen sommige kunstwerken het niveau van amateurwerk en maken mede daardoor een bezoek meer dan waard. Het aardige is dat er door de jaren heen een vaste kern deelnemers is ontstaan. Omdat ieder jaar het onderwerp verschilt, is tot het laatste moment onduidelijk hoe de expositie zal uitpakken. Dit zorgt ervoor dat iedere tentoonstelling verrassend en boeiend is. Daarbij zijn de hand en het oog van de tentoonstellingsmakers onontbeerlijk!

‘Sip Hofstede, Ede Staal en stadsgezichten’ en ‘Ede stad en provincie van Staal’
Naast de expositie ‘Omwenteling’ van amateurkunstenaars, is in de museumboerderij ook de expositie ‘Sip Hofstede, Ede Staal en stadsgezichten’ te zien. Hierin worden schilderijen getoond over teksten van Ede Staal en stadsgezichten van de hand van kunstenaar Sip Hofstede. Leerlingen van O.B.S. Lydinge uit Leens werkten ook mee aan deze expositie. Tijdens een workshop van dhr. Hofstede met als thema ‘Ede stad en provincie van Staal’ hebben zij schilderijen gemaakt die hier ook tentoongesteld worden. Deze expositie is een aanvulling op de expositie in restaurant “Korensant’.

De opening van deze expositie is tevens de start van ‘Oktober Kindermaand’ en ‘Maand van de Geschiedenis’ met allerlei activiteiten voor kinderen.

Print Email Pinterest Linkedin Twitter Facebook