Verhildersum_web_slider_01-1

Landgoed Verhildersum

Nieuws

Cursus fruitboom snoeien - 25 maart 2017

Op zaterdag 25 maart werd er een cursus fruitboom snoeien georganiseerd op Landgoed Verhildersum Leens.

Verhildersum heeft een unieke boomgaard met ongeveer 135 oude fruitrassen. Heerlijk en bijzonder fruit met prachtige namen. Denk maar aan het  Zomer Zijden Hempje, de Rode Ananasappel en de Zoete Bloemee.

De boomgaard is niet gericht op productie, maar toch zijn we blij met een goede oogst.  Appels, peren, pruimen, jam en appelsap worden verkocht in het museum en tijdens de Streekmarkt. Op deze manier kan iedereen mee genieten van de oogst van onze boomgaard en wie wil dat nou niet?

Nu de lente zich aandient zijn de vrijwilligers van de boomgaard-werkgroep aan de slag gegaan met de voorjaars snoei. Dit is de basis voor een gezonde boom en een goede oogst. Het resultaat is fantastisch de bomen staan er weer prima bij.

Voor de echte liefhebbers is het mogelijk om lid te worden van de werkgroep. U kunt zich aanmelden via info@verhildersum.nl

De cursus wordt gegeven door pomoloog Harry van der Laan in de boomgaard van Verhildersum, van 9 tot 16 uur. Deelnemers krijgen van te voren bericht met verdere informatie. De kosten bedragen 25 euro.

De cursus is onderdeel van de jaarlijkse snoeidagen van de boomgaard-werkgroep.

Het meenemen van een eigen snoeimes wordt op prijs gesteld. U kunt zich opgeven door voor 21 maart te mailen naar: info@verhildersum.nl of te bellen 0595-571430.

Print Email Pinterest Linkedin Twitter Facebook