verhildersum_slider_02

Landgoed Verhildersum

Steun het museum


.

.

Edzard is huis

Help Verhildersum, nu Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) thuiskomt, bij de restauaratie van het portret.

Aan de onderzijde van deze pagina vindt u het donatieformulier.

Op 3 mei is het bijzondere portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh geveild bij Sotheby’s in Londen.

Hij was eertijds bewoner van de borg Verhildersum en is terug te vinden op het grote familieportret in de borg. Edzard Jacob werd in 1673 op 16-jarige leeftijd borgheer. Zijn tweede vrouw Anna Habina Lewe is schenkster van het Hinszorgel in de Petruskerk te Leens. Hieraan wordt aandacht besteed in de huidige expositie “Wereldlijke macht, kerkelijke pracht.”

Het bestuur van Verhildersum heeft het portret voor Verhildersum weten te verwerven en heeft daarvoor middels crowdfunding en een bijdrage van de Vereniging Rembrandt de benodigde middelen verkregen. Dat is een geweldig resultaat.

MAAK RESTAURATIE MOGELIJK!

Nu Edzard naar huis komt willen wij het laten het portret laten schoonmaken en restaureren. Om dit mogelijk te maken doen we een beroep op alle vrienden, bekenden en liefhebbers van Landgoed Verhildersum.

We starten daarom een crowdfunding actie voor de restauratie van het schilderij. We vragen u een financiële bijdrage te leveren aan de restauratie van het schilderij door, onder voorbehoud van daadwerkelijke restauratie van het schilderij, een toezegging te doen van een door u gekozen bedrag.

U kunt uw donatie via onderstaand formulier aan ons kenbaar maken.

Extra informatie 

 

Donatieformulier

.

Nu het schilderij is gekocht zeg ik, onder voorbehoud van daadwerkelijke restauratie, een donatie toe ten bedrage van
voor de restauratie van het schilderij van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh voor Verhildersum.

Als het schilderij daadwerkelijk wordt gerestaureerd kunt u mij een nota sturen voor bovengenoemd bedrag.
Onze leden
Kinderkunstproject

In het kader van de tentoonstelling: “Wereldlijke macht, kerkelijke pracht” zijn scholen uit de gemeente de Marne en scholen uit Duitsland uitgenodigd om windorgels te bouwen van regenpijpen of waterorgels van petflessen en/of damwandplanken te beschilderen.
Aan dit kinderkunstproject, onder leiding van Nanny ter Wiel, hebben kinderen en leerkrachten van basisscholen uit de gemeente Loppersum, de gemeente De Marne en uit de gemeente Krummhörn/Duitsland met veel plezier gewerkt. Het zijn stuk voor stuk prachten kunstobjecten geworden.
Dit alles onder het motto: “Betrek de jeugd vroegtijdig bij kunst en muziek”. Zij zijn namelijk de toekomstige kunstliefhebbers, concert-, galerie- en museumbezoekers.

 

Lees meer

Tentoonstelling Boerderij in beeld

Foto-expositie Boerderij in Beeld in Verhildersum

‘De buitenkant van de boerderij weerspiegelt de binnenkant van de bewoners’

Hoe verhoudt de architectuur, de ‘buitenkant’, van een boerderij zich tot het landschap? En hoe heeft het veranderd gebruik  van de boerderij zijn weerslag op de ruimtelijke kwaliteit in Groningen? Boerderij in Beeld vroeg fotografen Marieke Kijk in de Vegte en Harry Cock dit in beeld vast te leggen. De resultaten van deze exercitie zijn vanaf 8 september te zien in Verhildersum.

 

Lees meer....

Tentoonstellingen Landgoed Verhildersum

Vanaf 26 maart is Landgoed Verhildersum Leens weer open voor het publiek. En deze keer is er een heel bijzondere tentoonstelling te zien: ‘Verborgen Rijkdom: Wereldlijke macht, Kerkelijke pracht’. In deze expositie, in samenwerking met Stichting Hinszorgel Leens, wordt het verhaal verteld van de kostbare inventaris van de Groninger kerken, kloosters en borgen.


lees meer

PrintEmailPinterestLinkedinTwitterFacebook