verhildersum_slider_02

Landgoed Verhildersum

Steun het museum


.

.

Edzard is huis

Help Verhildersum, nu Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) thuiskomt, bij de restauaratie van het portret.

Aan de onderzijde van deze pagina vindt u het donatieformulier.

Op 3 mei is het bijzondere portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh geveild bij Sotheby’s in Londen.

Hij was eertijds bewoner van de borg Verhildersum en is terug te vinden op het grote familieportret in de borg. Edzard Jacob werd in 1673 op 16-jarige leeftijd borgheer. Zijn tweede vrouw Anna Habina Lewe is schenkster van het Hinszorgel in de Petruskerk te Leens. Hieraan wordt aandacht besteed in de huidige expositie “Wereldlijke macht, kerkelijke pracht.”

Het bestuur van Verhildersum heeft het portret voor Verhildersum weten te verwerven en heeft daarvoor middels crowdfunding en een bijdrage van de Vereniging Rembrandt de benodigde middelen verkregen. Dat is een geweldig resultaat.

MAAK RESTAURATIE MOGELIJK!

Nu Edzard naar huis komt willen wij het laten het portret laten schoonmaken en restaureren. Om dit mogelijk te maken doen we een beroep op alle vrienden, bekenden en liefhebbers van Landgoed Verhildersum.

We starten daarom een crowdfunding actie voor de restauratie van het schilderij. We vragen u een financiële bijdrage te leveren aan de restauratie van het schilderij door, onder voorbehoud van daadwerkelijke restauratie van het schilderij, een toezegging te doen van een door u gekozen bedrag.

U kunt uw donatie via onderstaand formulier aan ons kenbaar maken.

Extra informatie 

 

Donatieformulier

.

Nu het schilderij is gekocht zeg ik, onder voorbehoud van daadwerkelijke restauratie, een donatie toe ten bedrage van
voor de restauratie van het schilderij van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh voor Verhildersum.

Als het schilderij daadwerkelijk wordt gerestaureerd kunt u mij een nota sturen voor bovengenoemd bedrag.
Onze leden
Streekmarkt 15 juli

15 juli: Streekmarkt Verhildersum Leens,  de lekkerste en gezelligste markt van het Noorden met lokale lekkernijen en ambachtelijke producten.
 
Het is zomer, tijd om te genieten van de tuin en haar opbrengsten. Lekker genieten van de zon én  van lekkere gerechten. Tijd voor zacht fruit, zoals aardbeien, frambozen, bessen, die nu volop verkrijgbaar zijn. Heerlijk om zo op te snoepen, maar ook prima te verwerken in allerlei heerlijke gerechten of in te maken, zodat er in de winter ook nog zomerse heerlijkheden op tafel gezet kunnen worden. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten.

 

lees meer....

Speuren naar Sporen

Op 15 en 16 juli van 10:30-17:00 organiseert Landgoed Verhildersum Leens een kinderweekend.

Tijdens deze dagen kunnen kinderen en hun (groot-)ouders naar hartenlust strunen over het Landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis. Samen speuren naar sporen in de natuur en uit het verleden. En zo spelenderwijs het Groninger platteland ontdekken.

 

 

 

 

Lees meer....

 

Amateurkunstenaars, opgelet!

AMATEURKUNSTEXPOSITIE  ‘VERBORGEN SCHATTEN’

Amateurkunstenaars, opgelet!

Ook dit jaar organiseert Landgoed Verhildersum Leens een amateurkunstexpositie. Deze keer is het thema ‘Verborgen Schatten’.  Amateurkunstenaars uit de regio krijgen de kans hun kunstwerken te tonen voor een uitgebreid publiek.

Wilt u graag meer weten? Neem dan contact op met Landgoed Verhildersum, 0595-571430 of via

info@verhildersum.nl en vraag een aanmeldingsformulier.

U kunt zich aanmelden tot 14 augustus 2017. De ruimte is beperkt, dus meld u tijdig aan.


lees meer

PrintEmailPinterestLinkedinTwitterFacebook