verhildersum_slider_02

Landgoed Verhildersum

Deelnemers Streekmarkt


Deelnemers Streekmarkt

Raúl Henriquez van de Ciderwinkel uit Pieterburen:

Ciderwinkel haalt alles van ver en dichtbij in huis wat met de wereld van cider te maken heeft. Soms maken we zelf een batch, soms met anderen een eigen lokale cider. De beste cider komt eigenlijk van verder weg, van gebieden waar al eeuwen cider wordt gemaakt: Engeland, Frankrijk en Spanje. Alleen van kleinschalige bedrijven die het beste over hebben voor hun boomgaarden’.

 

 

Silva Polkerman van Zin in Eten uit Winsum:

Zin in eten staat voor lekker en gezond. Alle producten zijn zelf gemaakt zonder E-nummers of andere toevoegingen. Ik heb zelf gemaakte kruidentheeën, kruidenmixen voor in de keuken zonder zout of toevoegingen en gekruide olijfoliën met tijm of rozemarijn. Verder neem ik altijd geschenksetjes mee. Leuk om te geven, leuk om te krijgen. Kom vooral proeven hoe lekker gezond ook kan zijn.  

 

Annette van Straalen van Warffumer Klooster uit Warffum:

Ik neem huisgemaakte jam's en chutney's mee die niet in de winkel te vinden zijn. Experimenteren met bijzondere smaken is mijn grote passie. Zo heb ik onder anderen balsamico/peper-, worteltjes- en tomatenjam. Mijn assortiment is echter nog veel uitgebreider. Houdt u van een avontuur? Kom dan eens proeven tijdens de Streekmarkt Verhildersum!

 

Alma Dassen van Inmaken Enzo uit Leek:

Behalve diverse chutney’s en piccalilly’s breng ik ook zelf ingemaakte courgette, komkommer, augurk, geweckte groenten, fruit en poffert mee.  Alles wat ik maak teel ik zoveel mogelijk zelf of ik koop het uit de regio.  Ik vind het belangrijk om voor een eerlijk product te gaan en daarom probeer ik het gebruik van toevoegingen zoals E-nummers, geur- en kleurstoffen zoveel mogelijk te beperken.

Mijn kraam ruik je al van veraf door de grote hoeveelheid kruiden en kruidenmixen die ik, naast mijn andere producten, ook meeneem naar de Streekmarkt.  

 

Wim Brinkman van Grasvlees uit Drouwenerveen: Varkens houden van nature van wroeten. En dat is wat ze volop kunnen doen op onze boerderij. De varkens leven in de buitenlucht met een soort luifel van stro ter bescherming tegen weer en wind. In de zomer kunnen ze lekker afkoelen in de modderpoel en in de winter zitten ze warm tussen het stro. Naast een fijne leefomgeving krijgen de varkens een gevarieerd menu zoals gras maar ook kruiden, eikels, graan, zonnebloemolie, winterwortels etc. En dit proef je vanzelfsprekend terug in het vlees.

 

 

 

 

J. Wilman van Broersma State uit Engwierum:

Bij Broersmastate olieproducten & diversen wordt olie geperst door onze eigen oliemolen. De koolzaadolie is bedoeld voor de salade en voor bakken en braden. Behalve voor de olie kunt u bij ons ook terecht voor verse groenten, peulvruchten, uien en aardappelen.

 

Peter van der Werff en Trudy Koopman van Flores del Campo uit Alteveer:

Wij verbouwen onze eigen groenten, groente plantjes en zachtfruitstruikjes, alles uiteraard met schone grond en onbespoten. Tijdens de Streekmarkt brengen wij groenten en fruit van het seizoen, jams, bloemengelei, chutneys, pure vruchtensappen, stoofpeertjes, tomatenmoes, verse kruiden, walnoten en verse(groenten)plantjes mee.

 

Doetie Trinks van Doeties Geiten uit Jubbega:

Mijn boerderij is kleinschalig, met tien/dertig geiten die twee maal daags handmatig gemolken worden. De kaasjes die ik maak zijn yoghurt-achtig van smaak, romig van structuur… Een van mijn klanten gaf het volgende geweldige commentaar: ‘smullen tot mijn tenen krullen’. Een mooi compliment toch?

 

Bakkerij Van Esch uit Zevenhuizen:

Wij zijn een team dat elke dag met veel plezier brood, banket en gebak maakt. Een team van bakkers en leerlingbakkers staat  garant voor topkwaliteit elke dag weer. Wij werken o.a. samen met biologische & regionale akkerbouwers Piet van Zanten uit Garmerwolde, Ale Havenga uit Kloosterburen en Molenaar Cees Notenboom van Molen 't Lam uit Woudsend. 

 

Marijn den Hartogh van Den Hartogh Kaas uit Meedhuizen:

Volgens een eeuwenoud recept wordt bij Den Hartogh al generaties lang op ambachtelijke wijze kaasgemaakt. Verse ongepasteuriseerde melk zonder kleur- en smaakstoffen. Hierdoor ontstaat een Boerderij eigen kaas, met de smaak van 'toen'. Verder worden er veel soorten 'puur natuur' kruiden gebruikt voor de Echte Boeren Kruidenkaas, zoals: Brandnetel, Bieslook, Sambal Knoflook, Kruidnagel, Komijn, Karwei, Mosterd enz.

 

Anko Wieringa van Amystis uit Houwerzijl:

47 jaar jong, werkzaam als archeoloog.  Bij toeval, om een Franse kennis te helpen, ben ik ergens in 2010 wijn gaan verkopen. Amystis, mijn bedrijf, is een kleine importeur van biologische wijnen uit de Languedoc-Roussillon. De wijn wordt rechtstreeks betrokken van drie kleine, onafhankelijke familiebedrijven, Mas Anton, Mas dels Miquels en Chaluleau Pons. Bij al deze wijnboeren staat liefde voor het land en een duurzame productie hoog in het vaandel. De druiven worden hand geplukt en de rijping van de wijn vindt op natuurlijke wijze plaats.

 

Lena van der Lei van Glutenvrij Van der Lei uit De Westereen:

Sinds 2001 kwamen wij in aanraking met Glutenvrije voeding, door onze zoon, bij wie Coeliakie werd geconstateerd. Inmiddels eet onze zoon zeer gevarieerd en bovendien ook nog heel gezond. We hebben geen winstoogmerk, maar streven er naar, zodra we uit de kosten zijn, de producten nog goedkoper te kunnen aanbieden. Behalve glutenvrije producten verkopen we ook suikervrije-, gistvrije- en lactosevrije producten.

 

 

Verhildersum uit Leens: 

In de kraam van Verhildersum vindt u verschillende, verrassend leuke cadeauartikelen, maar ook puur appelsap van fruit uit eigen boomgaard.

 

 

Bep Martens van de Wereldwinkel uit Winsum:

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.

 

 

Jasper Poot van Gradient Natuurbeheer uit Kantens:

Onze runderen groeien op natuurlijke wijze op. Het vlees van onze dieren is dan ook zeer smakelijk, geheel natuurlijk en vrij van antibiotica, medicatie, krachtvoer en andere toevoegingen. Het vlees dat verkocht wordt is puur vlees, er worden geen water, E-nummers, suiker of andere additieven toegevoegd. Vervolgens wordt het diepgevroren voor een goede houdbaarheid. Wij hebben tijdens de Streekmarkt vlees van de Schotse Hooglander bij ons. Maar ook lam, wild zwijn, hert, paard en geit is bij ons (vooraf) te bestellen.

 

Marjolein Kremer van Wild Rose uit Leens:

Bloemen en bloemstukjes in allerlei kleuren en soorten. Ook vindt u bij Marjolein verschillende mooie decoraties om de huiskamer op te fleuren. Naast bloemen zijn er ook echter boerderij eieren.

 

Caroline uit Moddergat:
IJSKO is een Moddergats product, ambachtelijk gemaakt en ontstaan vanuit het verlangen naar ijs dat meer smaak heeft dan suiker en meer voedingswaarde dan water. Een verwennerij zonder nasmaak. Vers fruit op een stokje, dat is de essentie van IJSKO.nl
IJsjes van IJSKO zijn vooral voor volwassenen al kunnen kinderen ook zeker de natuurlijke smaken waarderen en wordt de suiker niet gemist na het eerste hapje.
Met natuurlijke smaken als thee, koffie, kardemom, limoen en meer.
Maar zonder suiker, lactose en gluten. Daarmee past het in menig leefstijl dieet.

Wil je ijsjes bestellen en ophalen op de markt? Dat kan. Geef dat dan door via info@ijsko.nl

 

  • markt-kopie
  • streekmarket-01-kopie
  • streekmarket002-kopie
  • streekmarket-02-kopie
  • streekmarket-04-kopie
  • streekmarket-05-kopie
  • streekmarket-06-kopie
  • streekmarket-07-kopie
  • streekmarket-08-kopie
  • streekmarket-09-kopie
  • streekmarket-10-kopie
  • streekmarket-11-kopie
Onze leden
Kinderkunstproject

In het kader van de tentoonstelling: “Wereldlijke macht, kerkelijke pracht” zijn scholen uit de gemeente de Marne en scholen uit Duitsland uitgenodigd om windorgels te bouwen van regenpijpen of waterorgels van petflessen en/of damwandplanken te beschilderen.
Aan dit kinderkunstproject, onder leiding van Nanny ter Wiel, hebben kinderen en leerkrachten van basisscholen uit de gemeente Loppersum, de gemeente De Marne en uit de gemeente Krummhörn/Duitsland met veel plezier gewerkt. Het zijn stuk voor stuk prachten kunstobjecten geworden.
Dit alles onder het motto: “Betrek de jeugd vroegtijdig bij kunst en muziek”. Zij zijn namelijk de toekomstige kunstliefhebbers, concert-, galerie- en museumbezoekers.

 

Lees meer

Tentoonstelling Boerderij in beeld

Foto-expositie Boerderij in Beeld in Verhildersum

‘De buitenkant van de boerderij weerspiegelt de binnenkant van de bewoners’

Hoe verhoudt de architectuur, de ‘buitenkant’, van een boerderij zich tot het landschap? En hoe heeft het veranderd gebruik  van de boerderij zijn weerslag op de ruimtelijke kwaliteit in Groningen? Boerderij in Beeld vroeg fotografen Marieke Kijk in de Vegte en Harry Cock dit in beeld vast te leggen. De resultaten van deze exercitie zijn vanaf 8 september te zien in Verhildersum.

 

Lees meer....

Tentoonstellingen Landgoed Verhildersum

Vanaf 26 maart is Landgoed Verhildersum Leens weer open voor het publiek. En deze keer is er een heel bijzondere tentoonstelling te zien: ‘Verborgen Rijkdom: Wereldlijke macht, Kerkelijke pracht’. In deze expositie, in samenwerking met Stichting Hinszorgel Leens, wordt het verhaal verteld van de kostbare inventaris van de Groninger kerken, kloosters en borgen.


lees meer