verhildersum_slider_02

Landgoed Verhildersum

Deelnemers Streekmarkt


Deelnemers Streekmarkt

Raúl Henriquez van de Ciderwinkel uit Pieterburen:

Ciderwinkel haalt alles van ver en dichtbij in huis wat met de wereld van cider te maken heeft. Soms maken we zelf een batch, soms met anderen een eigen lokale cider. De beste cider komt eigenlijk van verder weg, van gebieden waar al eeuwen cider wordt gemaakt: Engeland, Frankrijk en Spanje. Alleen van kleinschalige bedrijven die het beste over hebben voor hun boomgaarden’.

 

Annette van Straalen van Warffumer Klooster uit Warffum:

Ik neem huisgemaakte jam's en chutney's mee die niet in de winkel te vinden zijn. Experimenteren met bijzondere smaken is mijn grote passie. Zo heb ik onder anderen balsamico/peper-, worteltjes- en tomatenjam. Mijn assortiment is echter nog veel uitgebreider. Houdt u van een avontuur? Kom dan eens proeven tijdens de Streekmarkt Verhildersum!

 

Alma Dassen van Inmaken Enzo uit Leek:

Behalve diverse chutney’s en piccalilly’s breng ik ook zelf ingemaakte courgette, komkommer, augurk, geweckte groenten, fruit en poffert mee.  Alles wat ik maak teel ik zoveel mogelijk zelf of ik koop het uit de regio.  Ik vind het belangrijk om voor een eerlijk product te gaan en daarom probeer ik het gebruik van toevoegingen zoals E-nummers, geur- en kleurstoffen zoveel mogelijk te beperken.

Mijn kraam ruik je al van veraf door de grote hoeveelheid kruiden en kruidenmixen die ik, naast mijn andere producten, ook meeneem naar de Streekmarkt.  

 

Wim Brinkman van Grasvlees uit Drouwenerveen: Varkens houden van nature van wroeten. En dat is wat ze volop kunnen doen op onze boerderij. De varkens leven in de buitenlucht met een soort luifel van stro ter bescherming tegen weer en wind. In de zomer kunnen ze lekker afkoelen in de modderpoel en in de winter zitten ze warm tussen het stro. Naast een fijne leefomgeving krijgen de varkens een gevarieerd menu zoals gras maar ook kruiden, eikels, graan, zonnebloemolie, winterwortels etc. En dit proef je vanzelfsprekend terug in het vlees.

 

 

 

 

J. Wilman van Broersma State uit Engwierum:

Bij Broersmastate olieproducten & diversen wordt olie geperst door onze eigen oliemolen. De koolzaadolie is bedoeld voor de salade en voor bakken en braden. Behalve voor de olie kunt u bij ons ook terecht voor verse groenten, peulvruchten, uien en aardappelen.

 

Peter van der Werff en Trudy Koopman van Flores del Campo uit Alteveer:

Wij verbouwen onze eigen groenten, groente plantjes en zachtfruitstruikjes, alles uiteraard met schone grond en onbespoten. Tijdens de Streekmarkt brengen wij groenten en fruit van het seizoen, jams, bloemengelei, chutneys, pure vruchtensappen, stoofpeertjes, tomatenmoes, verse kruiden, walnoten en verse(groenten)plantjes mee.

 

Doetie Trinks van Doeties Geiten uit Jubbega:

Mijn boerderij is kleinschalig, met tien/dertig geiten die twee maal daags handmatig gemolken worden. De kaasjes die ik maak zijn yoghurt-achtig van smaak, romig van structuur… Een van mijn klanten gaf het volgende geweldige commentaar: ‘smullen tot mijn tenen krullen’. Een mooi compliment toch?

 

Bakkerij Van Esch uit Zevenhuizen:

Wij zijn een team dat elke dag met veel plezier brood, banket en gebak maakt. Een team van bakkers en leerlingbakkers staat  garant voor topkwaliteit elke dag weer. Wij werken o.a. samen met biologische & regionale akkerbouwers Piet van Zanten uit Garmerwolde, Ale Havenga uit Kloosterburen en Molenaar Cees Notenboom van Molen 't Lam uit Woudsend. 

 

Marijn den Hartogh van Den Hartogh Kaas uit Meedhuizen:

Volgens een eeuwenoud recept wordt bij Den Hartogh al generaties lang op ambachtelijke wijze kaasgemaakt. Verse ongepasteuriseerde melk zonder kleur- en smaakstoffen. Hierdoor ontstaat een Boerderij eigen kaas, met de smaak van 'toen'. Verder worden er veel soorten 'puur natuur' kruiden gebruikt voor de Echte Boeren Kruidenkaas, zoals: Brandnetel, Bieslook, Sambal Knoflook, Kruidnagel, Komijn, Karwei, Mosterd enz.

 

Anko Wieringa van Amystis uit Houwerzijl:

47 jaar jong, werkzaam als archeoloog.  Bij toeval, om een Franse kennis te helpen, ben ik ergens in 2010 wijn gaan verkopen. Amystis, mijn bedrijf, is een kleine importeur van biologische wijnen uit de Languedoc-Roussillon. De wijn wordt rechtstreeks betrokken van drie kleine, onafhankelijke familiebedrijven, Mas Anton, Mas dels Miquels en Chaluleau Pons. Bij al deze wijnboeren staat liefde voor het land en een duurzame productie hoog in het vaandel. De druiven worden hand geplukt en de rijping van de wijn vindt op natuurlijke wijze plaats.

 

Lena van der Lei van Glutenvrij Van der Lei uit De Westereen:

Sinds 2001 kwamen wij in aanraking met Glutenvrije voeding, door onze zoon, bij wie Coeliakie werd geconstateerd. Inmiddels eet onze zoon zeer gevarieerd en bovendien ook nog heel gezond. We hebben geen winstoogmerk, maar streven er naar, zodra we uit de kosten zijn, de producten nog goedkoper te kunnen aanbieden. Behalve glutenvrije producten verkopen we ook suikervrije-, gistvrije- en lactosevrije producten.

 

 

Verhildersum uit Leens: 

In de kraam van Verhildersum vindt u verschillende, verrassend leuke cadeauartikelen, maar ook puur appelsap van fruit uit eigen boomgaard.

 

 

 

Jasper Poot van Gradient Natuurbeheer uit Kantens:

Onze runderen groeien op natuurlijke wijze op. Het vlees van onze dieren is dan ook zeer smakelijk, geheel natuurlijk en vrij van antibiotica, medicatie, krachtvoer en andere toevoegingen. Het vlees dat verkocht wordt is puur vlees, er worden geen water, E-nummers, suiker of andere additieven toegevoegd. Vervolgens wordt het diepgevroren voor een goede houdbaarheid. Wij hebben tijdens de Streekmarkt vlees van de Schotse Hooglander bij ons. Maar ook lam, wild zwijn, hert, paard en geit is bij ons (vooraf) te bestellen.

 

Marjolein Kremer van Wild Rose uit Leens:

Bloemen en bloemstukjes in allerlei kleuren en soorten. Ook vindt u bij Marjolein verschillende mooie decoraties om de huiskamer op te fleuren. Naast bloemen zijn er ook echter boerderij eieren.

 

Caroline uit Moddergat:
IJSKO is een Moddergats product, ambachtelijk gemaakt en ontstaan vanuit het verlangen naar ijs dat meer smaak heeft dan suiker en meer voedingswaarde dan water. Een verwennerij zonder nasmaak. Vers fruit op een stokje, dat is de essentie van IJSKO.nl
IJsjes van IJSKO zijn vooral voor volwassenen al kunnen kinderen ook zeker de natuurlijke smaken waarderen en wordt de suiker niet gemist na het eerste hapje.
Met natuurlijke smaken als thee, koffie, kardemom, limoen en meer.
Maar zonder suiker, lactose en gluten. Daarmee past het in menig leefstijl dieet.

Wil je ijsjes bestellen en ophalen op de markt? Dat kan. Geef dat dan door via info@ijsko.nl

 

  • markt-kopie
  • streekmarket-01-kopie
  • streekmarket002-kopie
  • streekmarket-02-kopie
  • streekmarket-05-kopie
  • streekmarket-06-kopie
  • streekmarket-07-kopie
  • streekmarket-08-kopie
  • streekmarket-09-kopie
  • streekmarket-10-kopie
  • streekmarket-11-kopie
Onze leden
Verborgen Schatten

Verborgen Schatten’ inspiratiebron voor de amateurkunst-expositie op Verhildersum

Expositie met werk van amateur-kunstenaars uit de regio
30 september t/m 29 oktober  2017
Lokatie: Museumboerderij Verhildersum, Leens
Openingstijden: di. t/m zo. 10.30 – 17.00 uur

Verborgen Schatten’, waar denkt u dan aan? Denkt u bijvoorbeeld aan schatgraven? Of denkt u aan een brandkast, aan schatten in de natuur zoals mineralen en fossielen, of aan archeologie en Pompeï, aan opgedoken schatten uit een VOC-schip of aan een verwacht nieuw kleintje of dat ene prachtige plekje in het landschap?
U ziet: met dit onderwerp kun je alle kanten op. Het is dan ook elke keer weer een uitdaging voor de deelnemers: hun eigen interpretatie van het onderwerp vormgeven. Soms is het een echte eye-opener.
Ieder jaar weer slagen amateurkunstenaars erin om het publiek te verrassen met hun werken. Ook dit jaar is dat weer gelukt. De afgelopen decennia is de kwaliteit van de inzendingen gestaag gegroeid. Steeds weer overstijgen sommige kunstwerken het niveau van amateurwerk en maken mede daardoor een bezoek meer dan waard. Door de jaren heen  is een vaste kern deelnemers ontstaan, ieder jaar aangevuld met nieuwe deelnemers. Omdat elk jaar het onderwerp verschilt, is tot het laatste moment onduidelijk hoe de expositie zal uitpakken. Dit zorgt ervoor dat deze tentoonstelling verrassend en boeiend is. Daarbij zijn de hand en het oog van de tentoonstellingsmakers onontbeerlijk! Kom en laat u verrassen door de werken van deze grote groep amateurkunstenaars.

Oktobermaand Kindermaand

SPEUREN NAAR SPOREN

op Landgoed Verhildersum Leens

Tijdens Oktobermaand Kindermaand, tevens Maand van de Geschiedenis, kunnen kinderen op Landgoed Verhildersum Leens speuren naar sporen uit het verleden en in de natuur. Er worden allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo kunnen ze samen met hun (groot-)ouders naar hartenlust strunen over het Landgoed en van alles ontdekken op het gebied van natuur en geschiedenis. Samen speuren en spelenderwijs het Groninger platteland ontdekken. Met een Struunkaart en een struuntas ga je op stap om de natuur op het Landgoed te verkennen. Met een tablet kun je samen met Cam en Vinnie het Verhildersum Mysterie proberen op te lossen. Over de vleermuizen kun je veel te weten komen in de kelder van de borg.

 

En iedere zondagmiddag mag je komen knutselen en vleermuizen maken in de museumboerderij. Daar kun je ook verkleed als Ot en Sien een selfie maken. Speel de spelletjes uit opa en oma's jeugd, zoals ganzenbord, mikado, lotto of kwartetten, steltlopen of hoepelen. Maar je kunt ook met een borgspeurtocht de borg verkennen of met de fotospeurtocht ontdekken hoe veelzijdig het Landgoed is. En beleef hoe de familie in de borg woonde, wat de boer allemaal deed en hoe het arbeidersgezin leefde in de 19e eeuw. Kom je ook?