Verhildersum_web_slider_01-1

Wonen & leven met textiel

Wonen & leven met textiel

Datum: 27 & 28 mei 2017 - 10:30 uur - 17:00 uur

Een weekend waarin textiel in de breedste zin centraal staat.

Tijdens dit weekend staat textiel centraal, van woontextiel tot kleding, maar ook handwerktechnieken, lifestyle en styling. Van historisch textiel tot de nieuwste mode.

Om te zien, te ervaren, te leren, te voelen en te kopen. Een inspirerend weekend waar enthousiaste mensen laten zien wat hen bezighoudt en hoe u deze nieuwe ideeën kunt vormgeven en integreren in uw huis.

Het bekende textielweekend op Landgoed Verhildersum is uitgebreid. Met bijzondere standhouders, nieuwe onderwerpen, workshops, demonstraties, lezingen, rondleidingen, muziek en heel veel inspirerende ideeën.

Over het hele Landgoed bruist het van de activiteiten. Wandel met een deskundige door de Borg en hoor allerlei wetenswaardigheden over wonen en textiel in de 19e eeuw. Of ontdek wat een interieurontwerper voor u kan doen.

Bekijk oude interieurstukken, die na 100 jaar terug zijn op Verhildersum. En ervaar hoe een stoel een gedaanteverwisseling ondergaat.

Volg een teken workshop in de borgtuin en leer motieven om te zetten naar een ontwerp.Of ontdek in de museumboerderij hoe oude kostuums gemaakt werden.

Voor kinderen is een speciale activiteit: "een kind kan de wasch doen ... “, waarbij kinderen kunnen ervaren hoe vroeger de was gedaan werd. Ook bij een workshop stempelen of weven kunnen de kinderen aanschuiven.

Bij de museumboerderij vindt u veel handwerkkraampjes met materiaal, kant en klare producten, enzovoort.

Enthousiaste mensen vertellen over hun handwerk, de technieken en patronen en delen graag hun kennis met u.

In het Arbeidershuisje kunt u zien hoe het arbeiders gezin er rond 1900 woonde en werkte. Bij de borg staan de standhouders met materiaal op het gebied van wonen, styling en lifestyle.

En natuurlijk is er livemuziek, om de feestvreugde te verhogen. Ook de innerlijke mens wordt
niet vergeten.

Rust even uit in het museumcafé met een kop koffie of thee met iets lekkers. Of ga heerlijk lunchen in het grandcafé Korensant Verhildersum.

PrintEmailPinterestLinkedinTwitterFacebook