Verhildersum wint Natuur en erfgoedprijs

 

Een bijenhotel met informatiehut bouwen… dat kost geld. Goed besteed geld volgens het magazine BuitenlWEBVerhildersum_Fruitoogst 2012 005even dat samen met het ANWB Fonds de Natuur & Erfgoedprijs in het leven riep om dit soort projecten te ondersteunen. Stichting Landgoed Verhildersum (Groningen) is uit de vier genomineerde projecten tot winnaar gekozen van deze bijzondere prijs van € 15.000,- door het publiek. 

“We hadden dit natuurlijk nooit kunnen winnen zonder de steun van al onze vrijwilligers, vrienden, familie en kennissen. Iedereen heel hartelijk bedankt!” aldus een verheugde Gerrit Alssema, directeur van Verhildersum. Met een uiteindelijk resultaat van 2300 van de 6700 stemmers heeft Verhildersum de stemming nipt gewonnen. Het was een nek aan nek race, vooral met het Overveen uit Rijssel.

Op 6 maart kwam Marieke Haafkens, hoofdredacteur van Buitenleven, naar Leens om de prijs uit te reiken. “Dit is precies het type initiatief waar de prijs voor is bedoeld: gedragen door vrijwilligers”. Wethouder Kor Berghuis (De Marne) overhandigde Verhildersum een thermometer, opdat het landgoed de huidige temperatuur en energie goed kan vasthouden.

[meer informatie over het project]