Jeugd

Jeugd

Kom jij ook spelen op het Landgoed?

Stenen, appelbomen en oude ploegen? Ontdek de verhalen, en het verleden komt tot leven. Kom samen met je ouders, vriendjes en vriendinnetjes of met je klas en beleef hoe men vroeger leefde, woonde en werkte. En tot en met je 12e heb je zelfs gratis toegang!

Op Verhildersum valt veel te ontdekken voor kinderen, zowel individueel als in schoolverband. Naast de vele activiteiten tjidens evenementen zoals de Historische Dagen, de Textiel Dagen en Oktober Kindermaand, zijn er het hele seizoen door ook nog andere leuke doe-dingen.

 

Ontdek de natuur, via het Struunpad. Wormen steken, Koetje-loeren, met de Struunkaart in de hand beleef je het allemaal. De kaart is voor 2euro verkrijgbaar aan de balie in de Museumboerderij (dinsdag t/m zondag geopend, van 13.00 tot 17.00 uur), inclusief de bruikleen van een handig tasje, met o.a. een loupe, schepje, compas en verrekijker.

Het verhWEBVerhildersumLekkernaardeBoerspeurtochtaal van oogsten zie je in de oude schuur van de Museumboerderij. Volg de gratis speurtocht en ontraadsel de geheimen van het dorsen! De speurtocht is verkrijgbaar aan de balie in de Museumboerderij, en is ontworpen door de leerlingen van AOC Terra.

Met je schoolklas (groep 3/4) kan je 100 jaar terug in de tijd, en ontmoet je Edzard, het zoontje van de borgheer, en Marie, het dienstmeisje. Bekijk hoe zij woonden en leefden, op de borg en in het arbeidershuisje. Voor groep 5/6 en 7/8 krijg je met Erfgoedschatjes een rondleiding door de borg, en zie je dat een schat niet altijd mooi of duur hoeft te zijn.